- Etter lang tid borte, kjennes det å delta på VK viktigere enn noen gang

Petter Stordalen deltar på Choice-konferanse i morgen.

DELTAR PÅ CHOICE-KONFERANSE:Førstkommende søndag, deltar Petter Stordalen på Choice-konferansen i Stockholm, hans første offisielle opptreden siden det ble kjent at kona Gunhild Stordalen er alvorlig syk. Foto: Stella Pictures.
DELTAR PÅ CHOICE-KONFERANSE:Førstkommende søndag, deltar Petter Stordalen på Choice-konferansen i Stockholm, hans første offisielle opptreden siden det ble kjent at kona Gunhild Stordalen er alvorlig syk. Foto: Stella Pictures.Vis mer

(Dagbladet): Det har vært uvant stille fra den ellers så engasjerte hotellkongen Petter Stordalen den siste tiden.

22. november, dagen etter at det ble kjent at kona Gunhild Stordalen er syk, var sist gang vi hørte fra ham.

Da takket han via twitter, for støtten de fikk i forbindelse med at sykdommen ble kjent.

«Kjære Twitter-venner. En stor fellestakk for overveldende støtte i dag. Gunhild Stordalen hilser og sier som Schwarzenegger: I´ll be back!!».

På konferansen I slutten av oktober fikk Stordalen påvist den livstruende diagnosen systemisk sklerose, som er en bindevevssykdom som angriper mange organer og gir uttalt bindevevsdannelse.

Ifølge Dagens Næringsliv, som først omtalte saken, har Petter Stordalen den siste tiden vært i Nederland, nærmere bestemt Utrecht, hvor Gunhild får behandling.

Førstkommende søndag, deltar han på Nordic Choice-konferansen i Stockholm, hans første offisielle opptreden siden sykdommen ble kjent. Her skal han snakke for første gang til sine ansatte på flere måneder.

I en Facebook-melding på sin åpne profil skriver Stordalen lørdag ettermiddag at det kjennes viktigere enn noen gang å delta på konferansen.

- De siste månedene har jeg levd en hotelltilværelse i Nederland. For første gang siden Gunhild ble syk møter jeg Nordic Choice-kollegaer og partnere. Denne helgen samles 2500 Nordic Choicere til Vinterkonferansen, blant venner kalt VK. VK er mye mer enn en strategisamling. Det er selskapets viktigste møteplass og kulturbygger. Etter lang tid borte, kjennes det å delta VK viktigere enn noen gang. Det er en tid for alt. Og denne helgen er det tid for VK, skriver Stordalen på Facebook.

Konferansen er et årlig arrangement hvor særlig Stordalens tale har mange av vekkelses-kulturens elementer i seg. Konferansens høydepunkt er konsernsjefens og hovedeier Petter Stordalens tale.

- Han vil holde en tale til forsamlingen, i tillegg til å selvfølgelig være til stede for å møte kollegaer og partnere. Han vil blant annet snakke om årets som har gått, om oppturer og nedturer, men også  hvilke veivalg og muligheter vi står overfor, sier kommunikasjonsdirektør i Nordic Choice Hotels, Christine Viland.

Gunhild kommer ikke Konferansen går over to dager, og Petter Stordalen vil være til stede begge dagene.

- Her samles alle lederne i Nordic Choice hotels, alle mellomledere, årets ansatte, partnere og leverandører, i tillegg til en rekke andre. Over 2500 deltakere er ventet å delta, opplyser Christine Viland.

- Hvor viktig har det vært for Petter å delta på årets konferanse?

- Vinterkonferansen er vår viktigste møteplass, ledersamling og kulturbygger. Etter lang tid borte fra virksomheten, kjennes det nok både riktig og viktig for ham å delta på Vinterkonferansen, sier Viland til Dagbladet.

Gunhild Stordalen er vanligvis med på konferansen, men i år kommer hun ikke.

- Er hun fortsatt under behandling, eller vil hun delta på årets konferanse?

- Nei, dessverre det ble det ikke mulig i år. Gunhild blir tatt meget godt hånd om i Nederland, opplyser kommunikasjonsdirektør Christine Viland til Dagbladet.

For ti år siden svidde hotellkjeden av bortimot 10 millioner kroner på eventet. Choice vil ikke gå ut med konkrete tall for årets konferanse, men beløpet er betydelig høyere ettersom antall deltakere nesten er doblet siden 2006.

I likhet med sine private fester, pleier alltid Chioce-konferansen å ha et tema.

- Årets tema er Never Average, aldri gjennomsnittlig. Det reflekterer vår ambisjon gjennom 25 år og for framtiden, sier Viland.