Marthe Kveli Valeberg:

Etter operasjonen: - Fremdeles vondt

Kommer med helseoppdatering etter siste operasjon.

OPPDATERING: For fem uker siden opererte Marthe Kveli Valeberg inn en permanent ryggmargsstimulator. Foto: Skjermdump fra Instagram
OPPDATERING: For fem uker siden opererte Marthe Kveli Valeberg inn en permanent ryggmargsstimulator. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det over to år siden den tidligere House of Magmalou-gründeren Marthe Kveli Valeberg (42) fikk påvist både komplekst regionalt smertesyndrom (CRPS) og allodyni, nervesykdommer som gir ekstreme smerter.

En februarkveld i 2020 endret nemlig alt. Valeberg inviterte noen venner over på middag, og da de spilte brettspill litt seinere endte det hele med en ulykke, hvor hun klarte å veive hånda og stemple håndleddet inn i stetten på et knust glass.

På legevakta fant de fort ut at en av hovednervene var kuttet av, og den som var rammet sørger for bevegelighet til blant annet tommel, pekefinger og langfinger. Som følge av ulykken har Valeberg slitt mye med smerte i ettertid.

I januar tok Dagbladet en prat med 42-åringen, som på det tidspunktet hadde operert inn en midlertidig ryggmargsstimulator, i håp om å få et liv med mindre smerter. Nå, et halvt år seinere, kommer Valeberg med en oppdatering.

- Blitt bedre

Det hele startet med at Valeberg ble godkjent som en kandidat til å få gjennomført en testoperasjon som hun gjorde i starten av året.

Siden kroppen responderte godt på behandlingen, har hun for fem uker siden operert inn en permanent ryggmargsstimulator som ligger under huden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer