Etter Sverige-krav: - Helt urimelig

Donald Trump fikk nettet til å koke da han torsdag kveld krevde at Sverige skal løslate ASAP Rocky. Expressens USA-ekspert omtaler kravet som «helt urimelig».

BILDEBEVIS: I dag kom nyheten om at den amerikanske rapperen Asap Rocky (30) er tiltalt for kroppsskade. Disse bildene er en del av politiets bevis mot den ham. Video: Expressen TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble rapartisten ASAP Rocky (30), som egentlig heter Rakim Mayers, tiltalt for kroppsskade av svenske påtalemyndigheter. Tiltalen tas ut etter en voldsepisode i Stockholm 30. juni.

Siden hendelsen fant sted, har Mayers sittet varetektsfengslet. Han innrømmer å ha vært innblandet i hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld. Han mener derimot å ha handlet i selvforsvar. Tirsdag kommende uke begynner rettssaken mot 30-åringen og hans to medtiltalte.

Sverige-kritikk

Torsdag kritiserte president Donald Trump Sverige.

- Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven for at han ikke kunne gjøre noe. Sverige har sviktet vårt afroamerikanske samfunn i USA. Jeg har sett videoene av ASAP Rocky, og han ble forfulgt og trakassert av folk som ville ha trøbbel, skrev presidenten på Twitter.

I en ny melding krevde Trump at rapperen slippes fri.

- Gi ASAP Rocky hans frihet. Vi gjør så mye for Sverige, men det ser ikke ut som om de gjør det samme tilbake. Sverige burde fokusere på sitt virkelige kriminalitetsproblem, skrev han etterfulgt av emneknaggen «FreeRocky».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer