- Etterforskerne sier at legen ikke er mistenkt i Jackos død

Den tidligere forsvunnede Dr. Conrad Murray (51) har nå snakket med politiet to ganger.

VAR MED I AMBULANSEN: Michael Jacksons private lege var med i ambulansen i minuttene før Jackson ble erklært død. Foto: REUTERS/KNBC4/Handout
VAR MED I AMBULANSEN: Michael Jacksons private lege var med i ambulansen i minuttene før Jackson ble erklært død. Foto: REUTERS/KNBC4/HandoutVis mer

||| (Dagbladet.no): Dr. Conrad Murray (51) var sammen med Michael Jackson i hans hjem da han kollapset natt til fredag norsk tid. Han ble så med i ambulansen til sykehuset der Jackson døde.

Så ble legen rapportert sporløst forsvunnet.

Nå skal imidltertid Michael Jacksons private lege ha forklart seg for politiet i Los Angeles ved to anledninger, melder Sky News.

- Uheldig øyenvitne
Hjertespesialisten sier gjennom sin talskvinne at han ikke er ansvarlig for popkongens død. Han sier også at han var på sykehuset i timesvis og trøstet familien hans.

- Etterforskerne sier at han ikke er en mistenkt i saken. Han var bare et uheldig øyenvitne, sier talskvinnen i en pressemelding.

Også Conrads advokat har nå uttalt seg.

- I motsetning til det som har versert av rykter, så har aldri Dr. Conrad gjemt seg fra myndighetene. Han har hele tiden samarbeidet med politiet og vil fortsette å gjøre det, sier advokat Bill Stradley.

Personlig lege
Ifølge promotor Randy Philips i AEG Live var det Jackson selv som insisterte på at legen med lisenser i California, Nevada og Texas, skulle være med til konsertene i London som hans personlige lege.

- Michael fortalte meg personlig at han stolte på ham, sier Phillips.

Arrangørene av konsertene ønsket å bruke en britisk lege for å spare penger, men popstjernen skal ha vært svært følelsesladet da han insisterte på at Murrey måtte settes på lønningslisten som hans personlige lege. Legen skal de to siste ukene ha vært i Los Angeles for å ta seg av Jackson.

Pengeproblemer
Murray driver Global Cardiovascular Associates Inc., som holder til i Las Vegas. Kontoret var stengt da journalister møtte opp på stedet i går. Legen har ifølge Los Angeles Times aldri fått påpekninger fra amerikansk helsetilsyn. Ifølge CBS News skal han imidlertid være i pengetrøbbel, etter å ha tapt erstatningssøksmål fra tidligere pasienter. Han skal også skylde store beløp til skattemyndighetene.

I 1992 ble han erklært konkurs, og doktor Murray, som har drevet som doktor i minst tre stater, har hatt problemer med skattemyndighetene i både California og Arizona i flere år.

HEVDER SIN USKYLD: Dr. Conrad Murray skal ha forklart seg to ganger for politiet i Los Angeles to ganger. AP: Photo/Houston Chronicle
HEVDER SIN USKYLD: Dr. Conrad Murray skal ha forklart seg to ganger for politiet i Los Angeles to ganger. AP: Photo/Houston Chronicle Vis mer