Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kirk Douglas:

Etterlater sønnen arveløs

Donerer formuen til veldedighet.

DØD: Kirk Douglas' formue går til veldedighet etter hans bortgang. Her avbildet med sønnen Michael Douglas og hans kone, Catherine Zeta-Jones, i 2016. Foto: NTB Scanpix
DØD: Kirk Douglas' formue går til veldedighet etter hans bortgang. Her avbildet med sønnen Michael Douglas og hans kone, Catherine Zeta-Jones, i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Natt til 6. februar kom nyheten om at Hollywood-legenden Kirk Douglas hadde gått bort, 103 år gammel. Det meldte familien i en pressemelding.

- Han etterlater seg en filmarv som vil bestå for generasjonene som kommer, var blant det Michael Douglas (75) skrev om farens død.

Ovennevnte filmarv ser imidlertid ut til å være det eneste stjernas sønn vil sitte igjen med etter at faren gikk bort. Fox Business skriver nemlig at store deler av Kirk Douglas' arv går til veldedige formål og organisasjoner.

61 millioner dollar

Nettstedet skriver at Douglas hadde en formue på hele 61 millioner amerikanske dollar da han gikk bort, om lag 571 millioner norske kroner.

50 av de 61 millionene hadde han før sin død fordelt til veldedige formål gjennom en stiftelse i sitt eget navn.

GÅTT BORT: Kirk Douglas er død, 103 år gammel. Video: CNN Vis mer

Blant det som skal være nevnt i testamentet, er et stipendprogram ved St. Lawrence University, der Douglas selv studerte i sine yngre dager, samt barnesykehuset i Los Angeles og et teater i samme by.

Hva de resterende 11 millionene vil gå til, er ikke kjent, men Fox Business skriver at Michael Douglas ikke er nevnt i testamentet til faren.

75-åringen er selv god for 300 millioner amerikanske dollar, og lider trolig ingen nød uten arven fra faren.

Stiftet i 1963

The Douglas Foundation, som nå donerer penger til de ulike formålene, ble opprettet av Douglas og kona gjennom 65 år, Anne Buydens (100).

Siden 1963 har stiftelsen donert penger til veldedige organisasjoner.

«Stiftelsen er opptatt av å hjelpe dem som ellers ikke kan hjelpe seg selv», står det på nettsidene deres.

FAR OG SØNN: Michael Douglas avbildet med faren, Kirk Douglas, i 2012. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Michael Douglas avbildet med faren, Kirk Douglas, i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Douglas etterlot seg kona, deres felles sønn, Peter Douglas (64), og to sønner fra et tidligere forhold, Michael og Joel Douglas (73) - samt formuen han nå altså donerer bort.

Douglas og Buydens hadde også sønnen Eric Douglas sammen, som gikk bort i 2004, bare 46 år gammel.

Suksess

Kirk Douglas ble født 9. desember i 1916 i New York i USA. Han var en framtredende filmstjerne på 50- og 60-tallet, og spilte i mer enn 90 filmer i løpet av sin suksessrike karriere.

Blant hans mest kjente filmer er «Helter i Telemark» (1965) og «Spartacus» (1960). Han har vunnet en Oscar for sin innsats på lerretet.

Michael Douglas fulgte i sin fars fotspor, og er også skuespiller. På Instagram hyllet han farens arbeid.

- For verden er han en legende, en skuespiller fra filmenes gylne alder, som han tok med seg inn i sin gullalder. Han satte en standard vi alle jobbet for å prøve å nå, skrev sønnen da dødsbudskapet ble kjent.


Hele Norges coronakart