DET LILLE EKSTRA: Hertuginne Meghan og prins Harry var nylig på veldedighetsbesøk. Der la førstnevnte igjen noen små, håndskrevne beskjeder til kvinnelige sexarbeidere og rusmisbrukere. Foto: NTB Scanpix
DET LILLE EKSTRA: Hertuginne Meghan og prins Harry var nylig på veldedighetsbesøk. Der la førstnevnte igjen noen små, håndskrevne beskjeder til kvinnelige sexarbeidere og rusmisbrukere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan:

Etterlot beskjeder til sexarbeidere på bananer

Hertuginne Meghan overrasket på veldedighetsbesøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var like før helgen at høygravide hertuginne Meghan (37) og ektemannen dukket opp i lokalene til veldedighetsorganisasjonen One25, et hjelpetilbud for kvinnelige sexarbeidere og rusmisbrukere som ønsker å få livet på rett kjøl.

Besøket i seg selv var et av mange poster på hertugparets offentlige program, men Meghans gest under besøket har fått flere til å sperre opp øynene.

Ifølge flere internasjonale medier, deriblant CNN, skal 37-åringen spontant ha bestemt seg for å skrive varme og hyggelige meldinger til kvinnene hun besøkte hos organisasjonen - på bananer.

EN HJELPENDE HÅND: Hertuginne Meghan ønsket mer enn gjerne å bidra til arbeidet som veldedighetsorganisasjonen One25 gjør - og tok dermed pennen fatt. Foto: NTB Scanpix
EN HJELPENDE HÅND: Hertuginne Meghan ønsket mer enn gjerne å bidra til arbeidet som veldedighetsorganisasjonen One25 gjør - og tok dermed pennen fatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Fantastisk

Meldinger som «Du er sterk», «Du er spesiell» og «Du er modig» ble håndskrevet av Meghan og prydet dermed et fåtall bananer som hun etterlot seg.

Inspirasjonen bak det lille stuntet, hadde hun fått fra helt annet hold.

- Jeg så et skolelunsjprosjekt i USA hvor en kvinne skrev noen bekreftende og oppløftende ord på bananer for å få barna til å føle seg styrket, sa Meghan til dem som jobbet for veldedighetsorganisasjonen, skriver CNN.

- Det var den mest fantastiske ideen, den lille gesten. Jeg har ansvar for banan-beskjedene!, la hun til idet hun jobbet seg bortover matdisken.

SMÅ BESKJEDER: Hertuginne Meghan skrev oppløftende ord på bananene som kvinnene skulle få. Foto: NTB Scanpix
SMÅ BESKJEDER: Hertuginne Meghan skrev oppløftende ord på bananene som kvinnene skulle få. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Får refs

I etterkant har mange berømmet hertuginnens innsats, og One25 har på sosiale medier takket både Meghan og prins Harry (34) for besøket.

- For en ære å ha dere på besøk. Vi sitter alle igjen med et stort smil, skrev de på Twitter.

Ikke alle er imidlertid enig i det.

En av dem er sexarbeideren Nikki. Hun omtaler gesten til hertuginnen som «veldig teit», til avisa The Sun.

- Folk her sliter med å spise og sove, og det hun gir oss er noen ord på en frukt. Hun har muligheten til å hjelpe oss mer enn det. Det er støtende, sier hun til avisa.

Selv har ikke hertuginnen eller det britiske kongehuset kommentert den negative omtalen. Heldigvis er det ikke alle som har den samme oppfatningen.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Samme dag som det aktuelle besøket hilste hertugparet i kjent stil på de oppmøtte utenfor organisasjonen. Meghan og Harry, som snart blir foreldre for første gang, tok seg tid til både samtaler og bilder med de oppmøtte, til fansens store begeistring.

Gleder seg

Om drøye to måneder er det ventet at prins Harry og Meghan (37) blir foreldre. Paret avslørte i oktober i fjor at de venter sitt første barn sammen, men når de har termin, er foreløpig ikke kjent offentlig.

At prinsen nå endelig skal bli pappa, er ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, noe han har ventet på lenge. Harry har ved flere anledninger vist at han er svært glad i barn, og på alle offisielle oppdrag har han vist en unik evne til å komme i kontakt med de små.

GLAD I BARN: Prins Harry tar seg ofte ekstra god tid til å hilse på barn og unge under offisielle besøk. Foto: NTB Scanpix
GLAD I BARN: Prins Harry tar seg ofte ekstra god tid til å hilse på barn og unge under offisielle besøk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han setter seg ofte ned på kne og tøyser og tuller og får barna til å le. Prins Harry er nok minst like glad for familieforøkelsen som Meghan er, har Stavseng uttalt til Dagbladet tidligere.

De seineste månedene har Meghan og Harry sørget for å skaffe alt de vil trenge til den lille babyen. Også huset deres i Kensington Palace skal stå helt klart til den lille melder sin ankomst til våren. Den siste tida har huset, som ligger like ved hertuginne Kate (37) og prins Williams (36) hjem, vært under total rehabilitering.

Foreldreansvar

Kongehusekspert Anders Johan Stavseng forklarer at prinseparets bolig vil stå fiks ferdig til babyen kommer, og forteller at det også er gjort flere endringer i forbindelse med graviditeten.

- Meghans mor Doria Ragland sa tidligere i høst opp jobben sin i Los Angeles, og det ble kjent at hun skulle flytte til London for å være nærmere dattera. Doria kommer til å ta et stort ansvar i oppdragelsen av den nye prinsen eller prinsessen - akkurat som hertuginne Kates mor, Carole Middleton, har gjort for hertugbarna, uttalte han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer