Statsbudsjettet 2017:

Etterspør midler til motebransjen: - Vi faller alltid utenfor

Oslo Runway må muligens legge ned. 

USIKKER FRAMTID: Seint i sommer ble det stilt spørmsål rundt hvorvidt moteuka Oslo Runway ville overleve uten statlig støtte. I statsbudsjettet kommer det fram at det ikke bevilges penger til moteuka. Arrangørene må søke om midler privat. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
USIKKER FRAMTID: Seint i sommer ble det stilt spørmsål rundt hvorvidt moteuka Oslo Runway ville overleve uten statlig støtte. I statsbudsjettet kommer det fram at det ikke bevilges penger til moteuka. Arrangørene må søke om midler privat. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka ti torsdag formiddag ble regjeringens forslag til statsbudsjettet neste år lagt fram.

Det kommer fram i forslaget at kulturdepartementet ønsker å bevilge mer penger til museer og sportslige arrangementer. Design, produksjon og visning av mote, nevnes derimot ikke med et eneste ord.

Oslo Runway, den største moteuka og visningsarenaen for klesdesign i Norge, har tidligere uttalt at de trenger så vel som to millioner kroner i støtte for å kunne fortsette. Det via Ditte Kristensen, som er initiativtaker og eventmanager i PR-byrået This Is PR.

Kulturminister Linda Helleland (H) uttalte den gangen til NRK at hun ikke kunne love penger fra staten, og håpet at moteuka skulle få nok privat finansiering til at de ville klare seg.

- Som vi uttalte i august vil Oslo Runway fortsette med AW 17 (visning av høstkolleksjonene, journ anm), og vi jobber hele tida med å søke støtte og andre økonomiske midler, skriver Kristensen i en tekstmelding til Dagbladet torsdag.

Hun vil ikke uttale seg ytterligere om saken.

- Det private på komme på banen

Moteekspert og redaktør i Vixen, Ida Elise Eide Einarsdottir, forteller til Dagbladet at hun ikke er overrasket over regjeringens planlagte budsjettering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer