Maria Høili og Sofia Rana:

Europris-arvingen truer Rødt-politiker med søksmål

Raser over å ha blitt kalt «nazi-arving».

SAKSØKER RØDT-POLITIKER: Milliardærarving Maria Høili vil gå rettens vei etter å blant annet ha blitt kalt «nazi-arving» av Rødt-politikeren Sofia Rana. Foto: Mette Møller / Dagbladet
SAKSØKER RØDT-POLITIKER: Milliardærarving Maria Høili vil gå rettens vei etter å blant annet ha blitt kalt «nazi-arving» av Rødt-politikeren Sofia Rana. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Europris-arvingen Maria Høili (36) truer Rødt-politiker Sofia Rana (36) med søksmål for ærekrenkelser. Det skriver Klassekampen.

Årsaken er at politikeren la ut et innlegg på Facebook der hun kalte Høili for en «nazi-arving». I et annet innlegg skal hun også ha skrevet følgende:

«Kan man slutte å sleike ryggen til rike rasister?».

Innlegget sto sammen med fotomontasje fra den satiriske Facebook-siden Lilletinget. Her var overskrifta til VGs helgeintervju med milliardærarvingen og ektemannen, Edvard Erken (33), endret fra «Kapret milliardærarving uten å vite det» til «Kapret nazisympatisør uten å vite det».

Ettersom politikeren nekter å beklage uttalelsene, vil Høili nå ta saken til retten.

Delte omstridt artikkel

Ranas innlegg kom etter at milliardærarvingen den 29. juli delte en artikkel fra den nynazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelse. Artikkelen omhandlet en framtredende egyptisk imam som angivelig hevdet at muslimer kan ha samleie med sine biologiske døtre.

I en respons på en kommentar fra en muslimsk mann som påpekte at incest er forbudt i islam, skrev Høili at saken «omhandler uskyldige barn som blir forgrepet seg på av en menneskerase som ikke eier større hjerne enn en sjimpanse». Artikkelen ble i etterkant slettet, noe Høili forklarte til Nettavisen at mest sannsynlig var gjort av Facebook.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer