Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Eurovision-deltakerne skal sjarmere Europa i norsk design

Danmark og Russland får hjelp fra Norge.

EN LITEN BIT AV NORGE: Danskenes bejublede Eurovision-bidrag, Emmelie de Forest, bærer et norsk smykke på sin venstre hånd når hun står på scenen i årets første semifinale som finner sted i Malmø i kveld. Foto: ESC
EN LITEN BIT AV NORGE: Danskenes bejublede Eurovision-bidrag, Emmelie de Forest, bærer et norsk smykke på sin venstre hånd når hun står på scenen i årets første semifinale som finner sted i Malmø i kveld. Foto: ESC Vis mer

MALMØ (Dagbladet): For mange handler Eurovision vel så mye om å imponere i form av et spektakulært sceneantrekk som en god låt og en vakker stemme.

Det kan de norske designerne Cecilie Melli og Bjørg Nordli-Mathisen nyte godt av.

I år skal nemlig flere av deltakerne i den internasjonale finalen sjarmere Europa ved hjelp av norsk design.

- Kjempehyggelig I tillegg til at vår egen Margaret Berger har fått laget sin åletrange, hvite kjole sammen med NRKs kostymedesigner, har også Danmark og Russland fått stylinghjelp av norske designere.

Under danske Emmelie de Forests bejublede opptreden er et smykke signert Bjørg Jewellery godt synlig på venstrehånda hennes. 

- Det er jo kjempehyggelig! Jeg visste ikke om det før jeg fikk tilsendt et bilde av Emmelie fra den danske finalen. Det er ikke jeg som har lånt ut, så hun har nok funnet det selv, sier smykkedesigneren Bjørg Nordli-Mathisen til Dagbladet.

Russland i Melli-kjole Det er ikke bare våre naboer i sør som har gått for norsk design under årets Eurovision.

Russlands artist, Dina Garipova, står på scenen i kveld iført en Cecilie Melli-kreasjon. Dermed følger hun i blant annet Paris Hiltons fotspor. 

- Dette er kjempegøy! Nå håper jeg at hun går videre i kveld, slik at hun får vist kjolen for hele det europeiske publikummet. Det er jo utrolig mange som ser den internasjonale finalen, sier en fornøyd Melli til Dagbladet.

En stylist i den svenske Eurovision-produksjonen, som tidligere har bodd i Oslo og kjenner til Mellis design, tenkte at uttrykket ville passe til den russiske låta. Det russiske teamet falt pladask for forslaget, og Melli kastet seg rundt og tok på seg oppdraget.

Modellen russiske Garipova har på seg heter «Maria», ettersom den er lik den Maria Arredondo hadde på seg da hun deltok i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 2010.

FRONTER NORSK DESIGN: Russlands Eurovision-artist Dina Garipova har gått for en kjole designet av norske Cecilie Melli.

Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FRONTER NORSK DESIGN: Russlands Eurovision-artist Dina Garipova har gått for en kjole designet av norske Cecilie Melli. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

- Jeg har ikke sett henne i kjolen enda, og håper hun vil se helt fantastisk ut på scenen, slik at jeg kan bruke det som en referanse når jeg skal ekspandere utover. Det aller kjekkeste hadde vært om hun så så bra ut, at folk vil stemme henne videre bare på grunn av kjolen. Det er jo drømmen, ler Melli. 

Populært blant stjernene Det er altså ikke første gang en artist bruker Mellis design, og heller ikke første gang store stjerner bruker Bjørg Nordli-Mathisens smykkedesign.

I David Bowies nyeste musikkvideo, «The Stars (Are Out Tonight)», har superstjerna flere ganger benyttet seg av Bjørg Jewellery-smykker

Også store navn som Justin Bieber, Rihanna, Madonna og Cheryl Cole har vært å se med den norske designerens smykker de siste årene.

- Man venner seg litt til det etter hvert, men det er alltid hyggelig. Det er veldig morsomt å se at så mange går med mine smykker, sier Nordli-Mathisen.

- Større enn man tror Nordli-Mathisen har ikke fått sett sitt eget smykke på scenen i Eurovision-sammenheng enda, men ser fram til at potensielt 100 millioner tv-seere får se Emmelie de Forest bære smykket på hånda i den internasjonale finalen lørdag - dersom danskenes bidrag stemmes videre fra kveldens semifinale. 

- Tror du dette kan ha en effekt for Bjørg Jewellery på det danske markedet?

- Vi er allerede godt inne i Danmark, og det er ikke godt å vite om folk kjenner smykkene igjen fra scenen. Men sånne ting har gjerne større betydning enn man tror, så dette er veldig gøy.

POPULÆR DESIGNER: Stavanger-dama Cecilie Melli designer både kjoler, smykker og tilbehør. Stjerner som Tone Damli, Pia Tjelta og Sigrid Bonde Tusvik er bare noen av hennes kunder. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
POPULÆR DESIGNER: Stavanger-dama Cecilie Melli designer både kjoler, smykker og tilbehør. Stjerner som Tone Damli, Pia Tjelta og Sigrid Bonde Tusvik er bare noen av hennes kunder. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
I MELLI-KJOLE: Under fjorårets Cannes-festivalen, hadde Paris Hilton på seg én av Cecilie Mellis kjoler. Foto: Stella Pictures
I MELLI-KJOLE: Under fjorårets Cannes-festivalen, hadde Paris Hilton på seg én av Cecilie Mellis kjoler. Foto: Stella Pictures Vis mer