Eurovision-Måns angrepet med stein. Tvunget til å avbryte musikkvideoinnspilling

Politiet ble tilkalt.

SØKTE LY I BIL: Da Måns Zelmerlöv (30) skulle spille inn musikkvideo i Sverige i helga, ble han angrepet med stein. Foto: NTB Scanpix
SØKTE LY I BIL: Da Måns Zelmerlöv (30) skulle spille inn musikkvideo i Sverige i helga, ble han angrepet med stein. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Da den svenske artisten Måns Zelmerlöv (30) skulle spille inn musikkvideoen til sin nye singel «Glorious» i helga, gikk ikke alt etter planen.

Ifølge Mälarö Tidning ble både den tidligere Eurovision-vinneren og produksjonsteamet angrepet med stein av det som angivelig var en gjeng ungdommer.

Hendelsen, som fant sted på Ekerö utenfor Stockholm, førte blant annet til at Zelmerlöv måtte søke ly i en bil, for å unngå eventuelle fysiske skader.

- Jævlig farlig

Musikkvideoens regissør og produsent, Mikael Gustafsson, forklarer overfor lokalavisa at han ser alvorlig på det som skjedde.

- Får man en stein på størrelse med en knyttneve i hodet fra 10-15 meters høyde, så dør man. Vi hadde dessuten utstyr på location verdt et par millioner kroner.

Gjerningspersonene sto på en steinrøys ovenfor innspillingsområdet, og på tross av gjentatte advarsler fra produksjonen, ville ikke steinkastingen ta slutt.

- Vi sto i mørket mens fnisende ungdommer sto der oppe og kastet stein på oss i omtrent en time. Det var så jævlig farlig. Det er også en ubehagelig følelse å ikke vite om noe skal komme flygende og treffe deg i hodet, sier Gustafsson.

Produksjonen så seg nødt til å tilkalle politiet, men da de ankom stedet var steinkasterne borte. Heldigvis ble ingen skadet i angrepet.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra politiet på Ekerö. Overfor Mälarö Tidning forklarer imidlertid politibetjent Lena Törnblom Löfquist at de åpnet etterforskning for å finne ut hvem som står bak.

I hardt vær

Zelmerlöw har etter hvert blitt en kjent profil i Skandinavia.

Han stakk av med storeslem under Eurovision Song Contest i fjor, og sørget med det for at årets finale gikk av stabelen i Stockholm i mai.

Nylig havnet han også i hardt vær etter et båt-bilde han la ut i sosiale medier.

Det er likevel ikke første gang Zelmerlöw har fått kritikk etter en Instagram-blemme. I mai i fjor la han også ut et bilde der han ligger utstrakt på en sofa. Problemet var bare at føttene hans lå på det som lignet et albansk flagg.

Det gikk så langt at Eurovision-vinneren ble utsatt for drapstrussler, og han slettet bildet kort tid etter.

Før Eurovision-deltakelsen var han allerede en kjent mann for svenskene, etter at han var med i Idol i 2005. Han nådde en femteplass i konkurransen, og året etter vant han den svenske dansekonkurransen «Let's Dance».

I 2016 var han programleder for Eurovision-finalen sammen med Petra Mede. Da skapte Zelmerlöw nok en gang overskrifter etter at han dro vekk mikrofonen fra artisten Carola.