Eurovision-storfavoritten: - Skulle virkelig ønske han kunne se meg nå

Danske Emmelie de Forest (20) bærer på en stor sorg.

MALMÖ (Dagbladet): I forkant av kveldens Eurovision-finale, har flere spådd at Danmark vil ta seieren hjem, for første gang siden Olsen Brothers vant i år 2000.

I år er det Emmelie de Forest som representerer våre naboer i sør, og framfører låta «Only Teardrops» som nummer 18 av 26.

Storfavoritt 20-åringen topper internasjonale bettinglister, og er allerede svært ettertraktet av plateselskaper Europa rundt. Selv synes hun det er helt vilt:

- Jeg er overrasket over populariteten, faktisk, og har nok aldri kjent press på denne måten før. Men jeg er ikke nervøs ennå, og prøver å ikke tenke så mye på favorittstempelet, sier hun til svenske Expressen

De Forest er halvt dansk og halvt svensk, og er svært glad for at familien er til stede i Malmö for å støtte henne under konkurransen. 

Savner pappa Men til tross for all gleden, bærer de Forest på en stor sorg. I 2010 døde nemlig hennes svenske far Ingvar de Forest av hjerteproblemer.

DANMARKS DAME: Emmelie de Forest (20) og låta «Only Teardrops» er storfavoritt i kveldens Eurovision-finale. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

- Ja, han døde for to og et halvt år siden. Han elsket Eurovision, så han hadde virkelig vært overlykkelig over at jeg er med her og konkurrerer, sier hun til den svenske avisa.

Videre forteller hun at hennes far var svært stolt over henne, og spilte musikken hennes for alle han kjente.

- Jeg skulle virkelig ønske at min pappa kunne se meg nå. Vi så alltid på Eurovision sammen med mine søsken, sier hun.

Slik forbereder Margaret seg Også på poengtavla i presserommet ved Malmö arena, leder de Forest konkurransen. Norge og Margaret Berger (27) ligger i skrivende stund på fjerdeplass. 

Etter siste gjennomgang på scenen i dag, var Berger strålende fornøyd.

FØRSTEPLASS: I likhet med flere bettingsider, topper Danmark også lista som viser pressens stemming i skrivende stund. Foto: Merete Skogrand / Dagbladet Vis mer

- Prøven gikk kjempebra! Jeg valgte å spare litt på energien for å kunne kjøre hardt på i kveld - når det virkelig gjelder, sier hun via sine pressekontakter.

I likhet med i går, valgte Berger å droppe den karakteristiske kjolen på scenen i dag. 

- Vi valgte å gjøre prøven uten kostymer, slik at både hår, sminke og kjole skal se freshest mulig ut til finalen, sier hun.

De siste timene før finalen går av stabelen, skal hun bruke på å lade opp sammen med trommeslager Axel og koristene Jorunn, May Kristin og Nicoline.

- Vi skal spille litt spill, tømme hjernen helt for konkurransekjøret og bare ha fokuset på å ha det gøy, sier Berger, som går på scenen som 24. artist i kveld.

NOK EN SEIER? Emmelie de Forest vant den danske Eurosong-finalen. Vinner hun også Eurovision i kveld? Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer

Eurovision-finalen begynner klokka 21 i kveld. Det er ventet at vinneren vil være stemt fram og annonsert klokka 00.15.

Dagbladet er til stede i Malmö arena og følger sendinga utover kvelden.

KLAR: Margaret Berger lader i skrivende stund opp til finalen backstage, etter å ha gjennomført siste sceneprøve. Foto: NRK Vis mer