Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Salvador Sobral:

Eurovision-vinneren måtte legge karrieren på is på grunn av helsa. Nå kjemper han for livet på sykehus

Venter på hjertetransplantasjon.

ALVORLIG SYK: Det er kun måneder siden Salvador Sobral vant årets Eurovision-finale i Kiev. Nå trenger han et nytt hjerte for å overleve. Foto: Rex / NTB scanpix
ALVORLIG SYK: Det er kun måneder siden Salvador Sobral vant årets Eurovision-finale i Kiev. Nå trenger han et nytt hjerte for å overleve. Foto: Rex / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig i september fortalte årets Eurovision-vinner, Salvador Sobral fra Portugal, at han var nødt til å legge musikken på is, på grunn av hjertesykdom.

Nå skriver den portugisiske nettsiden Caras at sangeren er innlagt på intensivavdelingen på et sykehus i Lisboa.

Der venter han på å få utført en hjertetransplantasjon.

Fram til de finner en donor, er sangeren nødt til å gå gjennom regelmessige behandlinger på sykehuset, men tilstanden har imidlertid blitt dårligere de siste dagene.

Prognosen er foreløpig usikker, skriver Caras.

Familien hans ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor nettstedet.

VINNEREN: Portugals Salvador Sobral stakk av med seieren i årets Eurovision. Her er vinnerintervjuet. Video: NTB scanpix / AP DV Vis mer Vis mer

- Tar en pause

Det var artisten selv som la ut et klipp på YouTube i starten av måneden, hvor han fortalte fansen at han må prioritere helsa, skrev Expressen.

- Det er ingen hemmelighet at min helsetilstand er skjør. Jeg antar at det til slutt er på tide å overlate kroppen min til vitenskapen, og ta en pause fra musikkarrieren, sa han den gang.

I februar ble han operert for to brokk, og veien fram mot den europeiske Melodi Grand Prix-finalen var alt annet enn enkel. Det ble lenge spekulert i om han i det hele tatt ville klare å opptre i Kiev.

Likevel vant han konkurransen med låten «Amar Pelos Dois», som han hadde skrevet sammen med søstera Luísa Sobral.

- Jeg sto og grein

Søstera måtte steppe inn som sanger under flere av prøvene i forkant av Eurovision, på grunn av Sobrals helseproblemer. Han kunne heller ikke tilbringe like mye tid i Kiev som de andre artistene, ifølge Expressen.

Det ble et ekstra sterkt øyeblikk da søstera overtok mikrofonen etter seieren.

Aleksander Walmann, som representerte Norges i konkurransen, sammen med Joakim With Steen, sa til Dagbladet at han ble preget av øyeblikket.

- Jeg sto og grein litt da de gjorde den siste gjennomkjøringa, og søstera stod og sang der, det var mye følelser i spill. Det var helt nydelig, all ære til dem, fortalte han.

I DÅRLIG FORM: Salvador Sobral måtte få hjelp fra søstera under finalen i Kiev i mai. Foto: AFP / NTB scanpix
I DÅRLIG FORM: Salvador Sobral måtte få hjelp fra søstera under finalen i Kiev i mai. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!