Eurovision Song Contest:

Eurovision-vinneren skal doptestes

Etter anklager om narkotikabruk på direktesendt tv.

ITALIA: Her ser du det omdiskuterte videoklippet av vokalisten i Måneskin, Damiano David. Video: Eurovision Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De italienske Eurovision-vinnerne Måneskin har sagt seg villige til å ta en doptest. Det bekrefter Eurovision selv i en uttalelse søndag ettermiddag.

Bakgrunnen er et videoklipp av rockegruppa som har sirkulert i sosiale medier og pressen siden lørdag kveld. På videoen kan man se frontvokalist Damiano David (22) lene seg fram over bordet med ansiktet langt ned mot bordplata. Samtidig dytter bandkollegaen, Ethan Torchio, til ham i det som ser ut som et forsøk på å få ham til å forstå at han synes i tv-bildet.

Søndag varsler arrangøren av Eurovision at sangeren skal ta en frivillig narkotest for å bedyre sin uskyld.

I pressemeldingen skriver EBU at de er klar over spekulasjonene som har oppstått, og at David vil ta testen når han har kommet tilbake til hjemlandet Italia.

Arrangøren opplyser også om at rockebandet og managementet deres har informert dem om at det ikke ble brukt narkotiske stoffer finalekvelden.

Heftig debatt

Måneskin stakk av med seieren i årets Eurovision-finale, men under opptellingen etter finalen skapte en hendelse debatt på nettet. I flere videoklipp, som er hentet fra den direktesendte opptellingen etter finalen, filmer produsenten de ulike deltakerne fra Eurovisions green room.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer