Salvador Sobral fra Eurovision:

Eurovision-vinneren var døden nær. Mot alle odds, opptrer han igjen i kveld

Politikk, sykdom og mystikk oppsummerer portugiseren.

TRØBBEL: Portugisiske Salvador Sobral stakk av med seieren i fjorårets Eurovision, men tida som fulgte har vært alt annet enn eventyrlig for 28-åringen. Foto: NTB scanpix
TRØBBEL: Portugisiske Salvador Sobral stakk av med seieren i fjorårets Eurovision, men tida som fulgte har vært alt annet enn eventyrlig for 28-åringen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LISBOA / OSLO (Dagbladet): I mai i fjor fikk Eurovision-fansen bryne seg på flere interessante bidrag. I kjent stil var det trompeter, ville sceneshow og glitter overalt, men det var ikke det som skulle fange seerne denne gangen.

28 år gamle Salvador Sobral fra Portugal, og hans trollbindende låt «Amar Pelos dois», gikk helt til topps. Var det kanskje kontrasten til de andre bidragene som sørget for at han vant? Eller var det sjarmen til den kunstneriske portugiseren som gjorde at stemmene rant inn?

Ett år er gått siden 28-åringen stakk av med seieren i Kiev, og i kveld skal han etter planen opptre under Eurovision-finalen i Lisboa - tradisjonen tro. Året etter seieren har vært tøft for Sobral - som blant annet måtte ha nytt hjerte.

Slik har det gått med smørsangeren fra Lisboa.

Mystisk

- Han holder privatlivet sitt helt utenfor pressen. Han liker ikke å dele av sitt private liv og er veldig «low key». Han er heller ikke aktiv i sosiale medier, forteller Cláudio Lemos, journalist for det portugisiske nettsida Tuga Pop, til Dagbladet.

Journalisten har fulgt Sobrals reise, og husker godt vinnerøyeblikket i fjor - som sørget for Portugals første seier i konkurransen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer