Salvador Sobral:

Eurovision-vinneren var døden nær. Nå har han fått nytt hjerte

Den portugisiske sangstjernas hjertetransplantasjon ser ut til å være vellykket.

PÅ BEDRINGENS VEI: Eurovision-vinner Salvador Sobral vil trolig kunne leve et normalt liv framover, etter at han fikk nytt hjerte forrige uke. Her er han avbildet under finalen i Eurovision Song Contest 2017. Foto: NTB scanpix
PÅ BEDRINGENS VEI: Eurovision-vinner Salvador Sobral vil trolig kunne leve et normalt liv framover, etter at han fikk nytt hjerte forrige uke. Her er han avbildet under finalen i Eurovision Song Contest 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I midten av mai vant Salvador Sobral (27) Eurovision-finalen etter å ha trollbundet tv-seerne med sangen «Amar pelos dois», og sikret dermed Portugal sin første seier i sangkonkurransen.

Månedene som fulgte ble imidlertid dramatiske for Sobral. Han ble nødt til å legge karrieren på is på grunn av hjertesykdom, og i september ble han innlagt på en intensivavdeling på et sykehus i Lisboa for å vente på et nytt hjerte.

Nå har 27-åringen imidlertid gjennomgått hjertetransplantasjonen, etter å ha kjempet for livet de siste månedene. Det melder ABC.es.

Vil kunne leve normalt

Avisa skriver at Sobral nå har forlatt intensivavdelingen ved Santa Cruz-sykehuset utenfor Lisboa, og at han er blitt flyttet til en annen avdeling.

Den omfattende operasjonen ble gjennomført fredag forrige uke, og ifølge en talsperson ved sykehuset, José Manuel Correia, går det etter forholdene bra med Sobral.

Videre siterer avisa en kardiolog som forteller at sangstjerna allerede har startet med fysioterapi og rehabilitering. Det er ventet at Sobral kommer til å kunne leve et normalt liv, så sant ingenting går galt framover.

Fram til sykehuset fant en donor, var sangeren nødt til å gå gjennom regelmessige behandlinger på sykehuset.

FIKK HJELP: Søsteren Luisa steppet inn på brorens stemmeprøver før årets ESC-finale. Etter at seiren var et faktum, overlot Salvador Sobral igjen mikrofonen til henne (bildet). Foto: NTB scanpix
FIKK HJELP: Søsteren Luisa steppet inn på brorens stemmeprøver før årets ESC-finale. Etter at seiren var et faktum, overlot Salvador Sobral igjen mikrofonen til henne (bildet). Foto: NTB scanpix Vis mer

Sleit før Eurovision

Oppladningen til årets Eurovision Song Contest var for øvrig alt annet enn ideell for Salvador Sobral.

På grunn av sin reduserte helsetilstand ventet han i det lengste med å reise til Ukrains hovedstad Kiev, der Eurovision-sirkuset hersket for et drøyt halvår siden.

Hans søster, Luisa Sobral, steppet derfor inn på samtlige av stemmeprøvene før selve konkurransen startet. Selv ankom Salvador byen i tide til å få med seg generalprøvene til semifinalen.

Når alt kom til alt, leverte imidlertid Salvador Sobral varene - og gjorde altså hjemlandet historisk i Eurovision-sammenheng.

VINNEREN: Portugals Salvador Sobral stakk av med seieren i årets Eurovision. Her er vinnerintervjuet. Video: NTB Scanpix / AP DV Vis mer

Og da han tok imot hyllesten fra Europa og sang vinnerlåta på nytt sammen med låtskriver-søsteren sin, var det tydelig at øyeblikket var spesielt.

Aleksander Walmann, som representerte Norge i konkurransen, sammen med Joakim With Steen (Jowst), sa til Dagbladet etter finalen at han ble rørt av øyeblikket.

- Jeg sto og grein litt da de gjorde den siste gjennomkjøringa, og søstera sto og sang der, det var mye følelser i spill. Det var helt nydelig, all ære til dem, fortalte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer