BLE 86 ÅR GAMMEL: Terence Alexander var kanskje best kjent for sine reklamefilmer for Evergood her i Norge. I England har han spilt i en rekke filmer og tv-serier helt siden krigen. FOTO: BATES
BLE 86 ÅR GAMMEL: Terence Alexander var kanskje best kjent for sine reklamefilmer for Evergood her i Norge. I England har han spilt i en rekke filmer og tv-serier helt siden krigen. FOTO: BATESVis mer

Evergood-mannen er død

Spilte også elskelig skurk i «Bergerac».

||| (Dagbladet.no): Skuespiller Terence Alexander var på mange måter personifiseringen av den engelske gentleman, og er kjent for mange nordmenn gjennom roller i «Bergerac» og en langvarig reklamekampanje for Evergood kaffe.

Nå er Alexander død, 86 år gammel. Flere britiske aviser trykker i dag minneord for skuespilleren.

- Terence var et elskelig menneske, sier Gunnar Moum i reklamebyrået Bates til Dagbladet.no.

- Min beste rolle
«Bergerac» gikk på tv i 35 land fra 1981 til 1991, og var svært populær i Norge. Her spilte Alexander den elskelige småskurken Charlie Hungerford, som dukket opp i alle Bergerac-episodene utenom én.

Serien var et stort gjennombrudd for Alexander, som hadde spilt i filmer og stått på teaterscenen siden 2. verdenskrig.

- Jeg har spilt i mye søppel i mitt liv, men jeg har fortsatt å arbeide. Og Charlie er den beste rollen jeg noen gang har hatt, sa han i 1989 ifølge Telegraph.

Ble godt kjent
Kaffefabrikanten Evergood hadde helt siden slutten av 70-tallet brukt britiske skuespillere i sine reklamekampanjer - først fra serien «Herskap og tjenere». På slutten av 80-tallet fant Gunnar Moum og reklamebyrået Bates ut at Alexander ville vært perfekt til å fronte kaffemerket.

Skuespilleren var med på innspillingen av 17 reklamefilmer fram til midten av 90-tallet.

- Vi ble veldig godt kjent, og både jeg og kunden ble invitert hjem til ham og hans kone i London. Kona hans var for øvrig også med i et par av reklamefilmene, sier Moum til Dagbladet.no.

Ifølge Telegraph var Alexander en sjenert og følsom mann, og også svært overtroisk. Kona måtte angivelig si «jeg elsker deg, lykke til» tre ganger hver gang han forlot huset.

Hans store interesser i livet var golf og vin.