«Ex on the beach» Norge:

«Ex on the Beach» får legeslakt: - Håper alle reagerer på dette

Bekymret for deltakernes interesser og programmets unge seerskare.

SAKENS KJERNE: Diskusjonene som oppsto i «Ex on the beach»-villaen etter at Daniel Aakre Pedersen og Marielle Kvernaas Efford gikk til sengs sammen, får en lege til å reagere. Han mener TVNorge bør være forsiktige med hva slags holdninger de serverer sin unge seerskare. Foto: TVNorge
SAKENS KJERNE: Diskusjonene som oppsto i «Ex on the beach»-villaen etter at Daniel Aakre Pedersen og Marielle Kvernaas Efford gikk til sengs sammen, får en lege til å reagere. Han mener TVNorge bør være forsiktige med hva slags holdninger de serverer sin unge seerskare. Foto: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske versjonen av realitysåpa «Ex on the beach», for øvrig døpt «Paradise Hotel på steroider» av Dagbladets anmelder, har på ingen måte forbigått i stillhet.

Allerede etter de første ukene har skandaleserien rukket å skape en rekke kontroversielle overskrifter, der deltakeren Daniel Aakre Pedersen (26) seinest sørget for å sikre programmet medieoppmerksomhet.

26-åringen gikk tirsdag hardt ut mot måten han er framstilt i programmet, etter at en uoppklart sexhistorie møtte reaksjoner fra publikum.

- Handler om mye mer

Diskusjonen i tv-ruta gikk på hvorvidt Pedersen og en av hans kvinnelige meddeltakere - 20 år gamle Marielle Kvernaas Efford - hadde hatt samleie etter en fuktig kveld i tv-villaen. Partene sto, og står fortsatt på hver sin side av frontlinjen, der særlig Pedersen har sett seg nødt til å oppklare uttalelsen «det var ikke sex-sex, bare penetrering».

Sex eller ei, lege Nils Petter Sørung, som har spesialisert seg innenfor opplysning om seksuell og psykisk helse, synes situasjonen - og TVNorges framstilling av den - er problematisk.

- Jeg håper alle reagerer på dette, på en eller annen måte. Det handler om så utrolig mye mer enn akkurat hva som blir sagt. Det handler om holdninger, samvittighet, evnen til å reflektere over seg selv og egne handlinger, hvordan vi tenker om oss selv, og hvordan vi respekterer hverandre, forteller han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer