- Få jentene våre hjem

Slik engasjerer kjendisene seg for de kidnappede jentene.

(Dagbladet): Det har gått over tre uker siden de 276 skolejentene ble kidnappet av ekstremistgruppen Boko Haram i Nigeria.

Over 200 av jentene er fortsatt savnet, og mens hele verden holder pusten, engasjerer kjendiser seg i en kampanje på sosiale medier.

«Bring back our girls» Michelle Obama, Jada Pinkett-Smith, Anne Hathaway, Emma Watson, Leona Lewis, Cara Delevingne, Alexa Chung, P. Diddy og Jessica Biel er bare noen av de store stjernene som har kastet seg på nettrenden.

Med tilropet «Bring back our girls» har de postet bilder av seg selv på sosiale medier som Instagram og Twitter, for å vise sin støtte til de kidnappede jentene.


- Våre bønner går til de savnede jentene i Nigeria og deres familier. Det er på tide å få jentene våre hjem, skrev USAs førstedame, Michelle Obama (50), på Instagram.

- Uforståelig Skuespilleren Angelina Jolie (38) har på sin side delt en videosnutt på der hun fortviler over det som har skjedd.

- Tanken på at disse livredde jentene er der ute nå, og sannsyligvis blir misbrukt og solgt, gjør meg dårlig. Det er helt uforståelig at noen kan gjøre noe slikt, forteller Jolie i videoen.

Også her hjemme viser kjendisene sin støtte til jentene. Statsminister Erna Solberg (53) er blant en av de som engasjerer seg i sosiale medier.

- Vi deler de nigerianske familienes brennende ønske om å få sine kjære trygt hjem, twitret hun.

Se kjendisenes bilder fra kampanjen: