Maria Mena:

Falt på isen og havnet i rullestol: - Jeg har ønsket meg brodder til jul

Vinteren - Maria Mena: 1-0.

HAVNET I RULLESTOL: Tirsdag falt den norske musikeren Maria Mena på isen. Foto: Privat / NTB Scanpix
HAVNET I RULLESTOL: Tirsdag falt den norske musikeren Maria Mena på isen. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag var ikke lykkens dag for musikeren Maria Mena (31). På speilglatte veier gikk nemlig alt galt for sangeren, som den siste tida har trollbundet det norske folk med sine julekonserter over store deler av landet.

Tirsdag skulle nemlig bli en bra dag, som Mena selv proklamerte på Instagram, men dagen endte opp i en rullestol på Volvat sykehus i Oslo.

- Jeg trodde dette kom til å bli en nydelig dag. Én time etter lå jeg langflat på isen, forteller hun til Dagbladet.

Mena ble rullet inn på Volvat i en rullestol og rett inn i et venterom - som ironisk nok spilte «Home for Christmas», en av Menas kanskje mest kjente sanger.

Kunne ikke bevege tærne

Det hele dokumenterte sangeren selv på sin egen Instagram-profil, hvor hun også delte meldingskorrespondansen med en kompis av henne kort tid etter ulykken.

- Drar til Volvat nå. Klarer ikke bevege tær, står det skrevet i meldingen hun delte med fansen.

Saken fortsetter under:

Når du faller på isen og kompisen din er lege, da er det lite sympati å få @srwiig

Et innlegg delt av maria mena (@mariamena_official)

Tross smerte husket likevel 31-åringen å oppdatere fansen underveis.

- Glemte å ta hensyn til de andre på bildet på grunn av ekstreme smerter i foten. Men her; nå er de borte, skrev hun til det sladdede bildet på Instagram.

Saken fortsetter under:

Ingen brudd

For Mena er kanskje desember en av de viktigste månedene med sang og jobb, og heldigvis for henne kom ulykken etter at de fleste konsertene var unnagjort.

- Jula er så å si ferdig sunget inn, sier hun til Dagbladet.

Den sprudlende sangstjerna kom seg unna ulykken uten et eneste brudd, og tar det hele med et smil.

- Jeg har ønsket meg brodder til jul, men burde ha ønsket meg dem til halloween, sier hun.

Lånte bort julelåta

For stadig flere nordmenn har et sikkert tegn på at jula nærmer seg, vært Maria Menas låt «Home for Christmas». Så populær har låten blitt siden hun ga den ut i 2006, at da Mena tok utfordringen om en spontankonsert på trikken, var det et fåtall som ikke kunne teksten og lot seg rive med.

Flere ganger har sangeren fått forespørsler om bruk av sangen til kampanjer til veldedige formål eller egne utgivelser, men ikke før i år har hun gått med på noe slikt.

I år ga det for første gang mening å låne ut sangen. Det var til Kreftforeningen.

I Kreftforeningens video kan man se hvordan den kreftrammede Tones familie flytter «hjemmet» til sykehuset, da Tone ikke har anledning til å komme hjem til jul. I videoen hører man den norske versjonen av låten fra 2016, «Jula hjemme», oversatt av dikter og musiker Trygve Skaug.

Saken fortsetter under:

«Dette er en av de sterkeste videoene jeg har sett på lenge! Takk for alt det viktige arbeidet dere gjør!» skrev Mena i et innlegg på Facebook.

- Som artist er man på mange måter produktet sitt, forklarte hun til Dagbladet.

- Derfor er naturlig å tenke nøye gjennom slike valg, da jeg ikke har ønsket å knytte låten og meg selv til noe spesifikt. Og skal jeg gjøre det, så skal det føles riktig. Det var nettopp det denne kampanjen gjorde - den føltes så riktig.

ÅPENHJERTIG: Artist Maria Mena gjester «Senkveld» og forteller om skilsmissen, isolasjonen i ettertid, og singellivet. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer