Familiebedriften gikk konkurs, men Tones kjæreste er rikere enn noensinne

Artistens egen formue er borte, til tross for millioninntekt.

FORSKJELLER: Mens hun tjener best, er det han som sitter på pengebingen i Foss-Damli-paret. De ble sammen i fjor og fikk ei datter i april i år. Foto: NTB scanpix
FORSKJELLER: Mens hun tjener best, er det han som sitter på pengebingen i Foss-Damli-paret. De ble sammen i fjor og fikk ei datter i april i år. Foto: NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det er ganske nøyaktig ett år siden Tone Damli Aaberge (26) og Markus Foss (32) oppdaterte sivilstatusen på sine Facebook-profiler og viste verden at de var blitt kjærester.

I april fikk de datteren Billie.

Gikk konkurs Men det har også vært en turbulent tid for mannen til en av Norges mest omtalte popartister og tv-personligheter.

I november i fjor gikk familiebedriften Plantefoss på Høvik utenfor Oslo konkurs.

Gartneriet, der Markus Foss var styremedlem og satt på 45 prosent av aksjene i eierselskapet, hadde ifølge Asker og Bærums Budstikke 19 ansatte og 78 millioner kroner i omsetning i 2012. Ved konkursen skal selskapet hatt en underdekning på mellom 15 og 20 millioner kroner.

Årets skattelister viser imidlertid at 32-åringen langt fra lider noen nød.

Mens Tones liknede formue fra 2012 på nesten 1,3 millioner kroner i år er redusert til null, har Markus Foss økt sin formue fra 4,3 millioner kroner i 2012 til 5,7 millioner kroner i 2013.

Dyr og blomster Mens samboeren dømmer Idol-deltakere og står i rampelyset og synger, tjener Foss til livets opphold med mer jordnære sysler.

Den tidligere rallysjåføren og fallskjermhopperen driver ifølge Brønnøysundregistrene egen konsulentvirksomhet innen bransjer som jordbruksvarer, dyr, blomster og planter.

Han er imidlertid oppført med en beskjeden nettoinntekt i likningen for 2013: 189 994 kroner. Tone Damli er registrert med en liknet nettoinntekt på 1,5 millioner.

Dermed ble hun også en langt mer vesentlig bidragsyter til Den norske stat i 2013. Tone betalte 713 514 kroner i skatt, mot Markus' 125 571.

Forskjeller Store formuesforskjeller er forøvrig ikke uvanlig i den norske kjendisverdenen.

Mens talkshowvert Fredrik Skavlan, snowboardlegende Terje Håkonsen og artist og låtskriver Lene Marlin alle har tosifrede millionantall i liknet formue, sitter deres bedre halvdeler Maria Bonnevie, Mia Hundvin og Kåre Conradi på formuer på under millionen.

TJENER MER ENN KJÆRESTEN: Haddy N'jie fant lykken med Trond Giske. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TJENER MER ENN KJÆRESTEN: Haddy N'jie fant lykken med Trond Giske. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det ferske kjendisparet Haddy N'jie og Trond Giske er det også forskjell på: Han mottok netto 961 000 kroner for statsrådjobben i 2013, mens hun tjente hele 2 257 907 kroner på sitt programledervirke.

Se lista over de norske kjendisparene: