DØDE: Lørdag ble det kjent at «True Blood»-stjerna Nelsan Ellis hadde gått bort. Nå åpner familien opp om rusproblemene til skuespilleren. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Lørdag ble det kjent at «True Blood»-stjerna Nelsan Ellis hadde gått bort. Nå åpner familien opp om rusproblemene til skuespilleren. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nelsan Ellis:

Familien åpner opp om «True Blood»-stjernas dødsfall: - Forsøkte å hjelpe seg selv ut av alkoholproblemene

Døde til slutt av hjertesvikt.

(Dagbladet): Lørdag bekreftet HBO i en uttalelse overfor Variety at den amerikanske TV-stjerna Nelsan Ellis hadde gått bort.

Skuespilleren, kjent som Lafayette i HBO-serien «True Blood», ble bare 39 år gammel og skal ifølge Variety ha dødd av hjertesvikt.

- Vi er ekstremt lei oss for å høre at Nelsan Ellis er gått bort. Nelsan var med i HBO-familien lenge, og hans storslåtte portrettering av Lafayette vil bli husket godt i seriens arv. Han vil bli savnet av fans og alle oss i HBO, het det i uttalelsen.

Nå har det imidlertid kommet fram at den unge skuespilleren døde av hjertesvikt som følge av alkoholproblemer.

Med håp om å hjelpe andre i samme situasjon har Ellis' familie nå, gjennom sin manager Emily Gerson, delt helt ny informasjon om sønnens dødsårsak.

- Nelsan har lidd av narkotika- og alkoholmisbruk i mange år. Etter flere forsøk på rehabilitering forsøkte Nelsan å håndtere sitt alkoholproblem alene, uttalte familiens manager til The Hollywood Reporter.

- Ifølge faren til Ellis pådro Ellis seg en infeksjon i blodet og en nyresvikt i forsøket på hjelpe seg selv ut av alkoholmisbruket. Leveren hans var oppsvulmet, blodtrykket pumpet og hans kjære, søte hjerte kom ut av kontroll, legger hun til.

Trailer for sjuende sesong av True Blood Vis mer

Ifølge familien skammet Ellis seg over avhengigheten og var dermed motvillig til å snakke om det da han levde.

Elsket av fansen

I en rekke film- og TV-programmer, som blant annet «The Soloist», «The Butler», «Get Up Up» og «Elementary», har den kjente skuespillerstjerna gjort et stort inntrykk på fansen.

I bøkene «The Southern Vampire Mysteries», som HBO-serien «True Blood» har hentet inspirasjon fra, dør karakteren Lafayette. Men da «True Blood»-fansen fikk se Ellis spille karakteren, elsket de ham så mye at karakteren fikk fortsette å leve. Det skriver Rolling Stone.

Han var med i totalt 80 episoder av «True Blood», og har vunnet flere priser for innsatsen sin.

- Jeg har på mer sminke enn noen av kvinnene i casten. Med en gang de gir meg falske øyevipper og øyesminke, setter jeg på litt Rihanna og kommer rett inn i rollen, har han tidligere uttalt overfor The Philadelphia Inquirer.