MINNES JACKSON: En ung gutt og hans mor legger ned blomster utenfor Jackson-familiens hjem i Encino i California. Familien har fått klarsignal til å begynne planleggingen av begravelsen. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/Scanpix
MINNES JACKSON: En ung gutt og hans mor legger ned blomster utenfor Jackson-familiens hjem i Encino i California. Familien har fått klarsignal til å begynne planleggingen av begravelsen. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/ScanpixVis mer

Familien begynner å planlegge begravelsen

Har vært i møte med politiet. Forsvunnet Jackson-lege skal ha sendt avskjedsbrev til pasientene.

||| LOS ANGELES/OSLO (Dagbladet): De etterlatte etter Michael Jackson har ifølge CNN News' Anderson Cooper begynt å planlegge stjernens begravelse.

Politiet har gitt familien tillatelse til å begynne det som antas å bli en svært storstilt begravelse.

Dette betyr at rettsmedisinerne har gjort unna de undersøkelsene som er nødvendig. Craig Harvey hos rettsmedisineren i Los Angeles opplyste på en pressekonferanse i natt norsk tid, hvor Dagbladet var til stede, at dødsårsaken foreløpig er ukjent.

Politiet har tatt hud- og hårprøver av stjernen.

Møtte familien
Kjendisnettstedet TMZ, som var først ute med å sprekke nyheten om legendens bortgang, skriver at minst fem tjenestemenn fra Los Angeles-politiet har vært i møter med familien.

Etterforskerne jobber med å kartlegge den konkrete dødsårsaken.

Det er kjent at Jackson de siste årene har hatt et stort forbruk av piller, men Harvey hos rettsmedisineren ville ikke svare på spørsmål om dette temaet på pressekonferansen.

Jakter lege
Doktor Conrad R. Murray, Michael Jacksons huslege, kan sitte på nøkkelen til superstjernens mystiske bortgang. Politiet jakter desperat etter doktoren.

GÅTT BORT: Michael Jacksons død har rystet verden. Her fra Jacksons konsert på Super Bowl i 1993. Foto: AP Photo/Rusty Kennedy/Scanpix
GÅTT BORT: Michael Jacksons død har rystet verden. Her fra Jacksons konsert på Super Bowl i 1993. Foto: AP Photo/Rusty Kennedy/Scanpix Vis mer

TMZ hevder også å ha mottatt et brev fra Murrays kontor i Las Vegas. Brevet er addressert til Murrays pasienter, og Jackson-legen skriver at han må forlate dem for en periode grunnet en «once in a lifetime opportunity», men at han vil returnere etter hvert.

Her kan du lese brevet.

Var med ambulansen
LA Times skriver at Murray utøvde hjerte- og lungeredning på Jackson da ambulansepersonellet ankom etter en dramatisk 911-samtale, og innringeren som kontaktet nødsentralen opplyser også over telefon at det er en doktor til stede.

Conrad R. Murray var med ambulansen til sykehuset, og var på torsdag i kontakt med politiet om episoden.

Nå har han imidlertid gjort seg utilgjengelig.

HAR HAN NØKKELEN? Politiet søker etter legen Conrad R. Murray. Foto: AP Photo/Houston Chronicle/Scanpix
HAR HAN NØKKELEN? Politiet søker etter legen Conrad R. Murray. Foto: AP Photo/Houston Chronicle/Scanpix Vis mer