Avicii er død:

Familien om Aviciis bortgang: - Han orket ikke mer

Familien med uttalelse om Tim Berglings død.

HYLLES: Den svenske artisten Avicii døde forrige uke, og er blitt hyllet over hele verden. Nå kommer familien med et åpent brev om 28-åringens bortgang. Foto. NTB scanpix
HYLLES: Den svenske artisten Avicii døde forrige uke, og er blitt hyllet over hele verden. Nå kommer familien med et åpent brev om 28-åringens bortgang. Foto. NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På fredag ble den verdenskjente artisten og DJ-en Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, funnet død i Oman. Han ble 28 år gammel.

Han er blitt hyllet hele verden over etter sin død, men politiet i Oman og familien har holdt kortene tett til brystet. Svært få detaljer om artistens bortgang er blitt offentliggjort.

Nå kommer familien med en uttalelse. I et åpent brev, distribuert gjennom pressekontakt Ebba Lindqvist, forteller familien om omstendighetene for dødsfallet.

- Orket ikke mer

«Nå orket han ikke mer. Han ville få fred, heter det i brevet», ifølge Aftonbladet.

Han blir omtalt som en «skjør kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål». Han blir også omtalt som en overpresterende perfeksjonist som reiste og jobbet hardt. Det i et tempo som han selv opplevde som svært stressende.

I brevet skriver de at han ikke var laget for den bransjen han havnet i.

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset», heter det i brevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer