Familien ville tvangsinnlegge Jacko to uker før han døde

Mente Michael Jackson var en fare for seg selv. Han kollapset også for seks år siden.

BEKYMRET FOR SØNNEN: Katherine Jackson og resten av familien prøvde å hjelpe sønnen Michael inn på avrusning. Det nektet han. Foto: AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS
BEKYMRET FOR SØNNEN: Katherine Jackson og resten av familien prøvde å hjelpe sønnen Michael inn på avrusning. Det nektet han. Foto: AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDSVis mer

||| (Dagbladet): Michael Jacksons famile var så redd for konsekvensene av popkongens pillemisbruk at de ville tvangsinnlegge ham på rehabilitering.

Dette kun to uker før han fredag døde i sitt hjem i Holmby Hills i Los Angeles, melder Daily Mail.

Planen deres var å bruke psykiatere til å få en dommerkjennelse på at Jackson var en fare for seg selv. Men Jackson klarte å overtale familien til å la være.

Nektet for avhengighet
En medvirkende faktor til å la være var også presset om å gjennomføre den kollossale konsertrekken på 50 opptredener i O2 Arena i London.

De skulle etter planen starte den 13. juli. Men slik gikk det altså ikke.

En kilde Daily Mail har vært i kontakt med, sier at Jackson benektet at han hadde et pilleproblem og nektet plent å dra til avrusning. Han bøyde seg imidlertid etter hvert for noen av familiens ønsker.

«Doc Hollywood»
Istedet for å bli tvangsinnlagt, gikk Jackson selv med på å gå til behandling hos den kontroversielle legen Howard Samuels, også kalt «Doc Hollywood».

Han skulle også ha med seg en hjelper som skulle være med ham 24 timer i døgnet, og som skulle sørge for at han holdt seg unna pillene mens han var i London.

Mannen som skulle redde Michael Jackson har tidligere behandlet Mike Tyson og Lindsay Lohan for side rusavhengigheter.

SØSTEREN: Latoya Jackson kjører bort fra UCLA Medical Center etter at broren Michael er obdusert. AFP PHOTO / Mark RALSTON
SØSTEREN: Latoya Jackson kjører bort fra UCLA Medical Center etter at broren Michael er obdusert. AFP PHOTO / Mark RALSTON Vis mer

Kollapset tidligere
Familien har vært bekymret for Michael Jackson helt siden han kollapset etter en overdose av morfin for seks år siden. Dette er ikke tidligere kjent, melder Daily Mail.

Disse opplysningene kommer i etterkant av at mange av Jacksons nærmeste mener han døde av en injeksjon Demorol gjort av av hjertelegen Conrad Murray like før Jacksons død.

FAREN: Joe Jackson har lenge vært kritisk til sønnen Michaels pilleforbruk Foto: AFP PHOTO/Robyn BECK
FAREN: Joe Jackson har lenge vært kritisk til sønnen Michaels pilleforbruk Foto: AFP PHOTO/Robyn BECK Vis mer