MISTET SØSTTEREN: Aaron Carter og søsteren Leslie avbildet sammen i januar 2000. Tolv år senere døde Leslie, bare 25 år gammel. Foto: NTB Scanpix
MISTET SØSTTEREN: Aaron Carter og søsteren Leslie avbildet sammen i januar 2000. Tolv år senere døde Leslie, bare 25 år gammel. Foto: NTB ScanpixVis mer

Familietragedie førte tenåringsidolet ut i rusmisbruk og depresjon

Aaron Carter om den mørke tida. 

(Dagbladet): For de aller fleste vil Aaron Carter (28) for evig og alltid være mest kjent som lillebroren til Backstreet Boys-stjerna Nick Carter (36).

Likevel oppnådde han ganske stor popularitet som musiker, og de hysteriske tilstandene var ikke langt unna da jenter verden over fikk møte sin store helt.

Populariteten til tenåringsidolet falt imidlertid drastisk på begynnelsen av 2000-tallet, og da foreldrene skilte seg i 2003 ble det for alvor starten på en enorm nedtur for artisten.

90-TALLS HELTER: Nick (t.v.) og broren Aaron Carter smeltet mange ungpikers hjerter på 90-tallet. Her er de avbildet sammen under MTV Movie Awards i Los Angeles juni 2006. Foto: REUTERS/Fred Prouser 
90-TALLS HELTER: Nick (t.v.) og broren Aaron Carter smeltet mange ungpikers hjerter på 90-tallet. Her er de avbildet sammen under MTV Movie Awards i Los Angeles juni 2006. Foto: REUTERS/Fred Prouser  Vis mer

- Blakk

I et intervju med «Oprah: Where Are They Now», forklarer Carter at foreldrenes brudd var én av årsakene til at han gikk inn i en dyp depresjon.

- Jeg elsket at familien alltid var sammen. Jeg ønsket ikke at de skulle gå fra hverandre, noe som utgjorde deler av skylda til depresjonen. For å styre unna de negative tankene, begynte jeg å feste og havnet etter hvert i mye trøbbel, sier han til talkshowdronninga, ifølge E! News, og fortsetter:

- Med alt som foregikk begynte det å minke i pengeboka. Til slutt var jeg også blakk.

SNAKKER UT: Aaron Carter avbildet på den røde løperen tidligere denne måneden. Foto NTB Scanpix
SNAKKER UT: Aaron Carter avbildet på den røde løperen tidligere denne måneden. Foto NTB Scanpix Vis mer

Gjeld på 13 millioner

I 2013 ble det også kjent at 28-åringen hadde pådratt seg en gjeld på 13 millioner kroner, for å ha unnlatt å betale skatt på midten av 2000-tallet.

- Aaron er slått personlig konkurs. Nå ønsker han å gå videre med livet sitt og karrieren sin, fortalte en representant av Carter, Steve Honing i en uttalelse.

Da Carter måtte sette en verditakst på sine egne eiendeler hadde han blant annet en klokke til cirka 22 000 kroner, en TV til 3000, bærbare maskiner, samt noen musikkutstyr. Også artistens egen hund ble oppført, hvor den ble listet til null kroner i verdi.

Mistet søsteren

Pengetrøbbel var imidlertid ikke det eneste som skulle tynge skuldrene hans. I 2012 døde søsteren, Leslie Carter, bare 25 år gammel.

- Vi er i dyp sorg over tapet av vår elskede søster, datter og barnebarn, Leslie Carter. Vi ber om respekt for vårt privatliv i denne vanskelige perioden, kunngjorde en talsperson på vegne av Carter-familien den gang.

Overfor Oprah Winfrey forklarer tenåringsidolet at han kort tid før søsterens bortgang hadde mottatt en bonus på 10 000 dollar. Disse ville han gi til Leslie for behandling av hennes pilleavhengighet.

- Jeg ringte henne to uker før og sa at jeg ville gi henne penger slik at hun kunne få hjelp hos en avrusningsklinikk.

Kort tid senere døde imidlertid 25-åringen, som også etterlot seg ektemannen og et barn.

- Etter at hun døde har jeg forstått at livet er så mye mer enn bare penger og berømmelse, forteller han.