Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Fangene på fortet»

«Fangene på fortet»-programleder med sjokkpåstand om «orgier i hver eneste celle»

- Noe av det mest absurde jeg har hørt, sier Nils Ole Oftebro, som var programleder for den norske versjonen.

OVERRASKER: Den svenske programlederen Agneta Sjödin (49) hevder at det foregikk langt mer aktivitet i fortet, enn hva seerne ble vitne til. «Fangene på fortet» var et svært populært program gjennom store deler av 90-tallet, og innspillingen fant sted på Fort Boyard, nær La Rochelle ved franskekysten. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKER: Den svenske programlederen Agneta Sjödin (49) hevder at det foregikk langt mer aktivitet i fortet, enn hva seerne ble vitne til. «Fangene på fortet» var et svært populært program gjennom store deler av 90-tallet, og innspillingen fant sted på Fort Boyard, nær La Rochelle ved franskekysten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Expressen har den svenske forfatteren og programlederen Agneta Sjödin (49) åpnet opp om svært pikante detaljer fra kulissene i den svenske versjonen av «Fangene på fortet».

I Daniel Redgerts podcast «Tankar med», svarer Sjödin, som ledet serien i løpet av 90-tallet, på det som skal være årelange sexrykter knyttet til programmet.

- Det er jo veldig mye orgier på fortet. I hver eneste celle, hevder Sjödin.

Expressen har blant annet listet opp flere hendelser som skal ha funnet sted under innspillinga i løpet av årene. De tar eksempelvis for seg en drikkekonkurranse - som endte med pumping for en av deltakerne, i tillegg til påstått samleie for et kjendispar. For å nevne noe.

- Jeg kan dessverre ikke si noe. Men det føles som om det var litt villere på 90-tallet, da jeg jobbet med det. Da hørte jeg flere rykter. Nå hører jeg ikke så mye, sier Sjödin.

- Absurd

Her til lands var det skuespiller Nils Ole Oftebro (72) som ledet den norske versjonen av «Fangene på fortet» gjennom store deler av 90-tallet. Konseptet gikk ut på at en liten gruppe på fem personer, ofte kjendiser, skulle kjempe til seg en pengepremie som de skulle gi til et veldedig formål. Innspillingen fant sted på Fort Boyard, nær La Rochelle ved franskekysten.

Overfor Dagbladet forklarer Oftebro at utspillet til Sjödin slettes ikke speiler hans erfaringer.

- Disse ryktene har jeg aldri hørt om tidligere, og må være noe av det mest absurde jeg har hørt. Det må i så fall ha vært de raskeste orgiene gjennomført noensinne, sier han lattermildt.

- Lite sannsynlig

72-åringen mener at det rent praktisk hadde vært vanskelig å gjennomføre en orgie inne på fortet, uten å bli fersket. Årsaken er at samtlige rom, eller celler, er videoovervåket.

- I løpet av min tid var det ingen personer inne i cellene annet enn under konkurransene. Hva som eventuelt kan ha skjedd på hotellrommene under deltakernes opphold, kan ikke jeg mene noe om. Det er ikke min oppgave, men jeg har som sagt aldri hørt noe om orgier under innspilling av den norske versjonen.

- ALDRI HØRT OM: Nils Ole Oftebro var programleder for «Fangene på fortet» i 1995-1996, samt 1999-2000. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
- ALDRI HØRT OM: Nils Ole Oftebro var programleder for «Fangene på fortet» i 1995-1996, samt 1999-2000. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

- Så du mener det er praktisk umulig?

- Noen kan ha sneket seg inn i tomme celler og «hatt seg» mellom opptak, men det tror jeg er svært lite sannsynlig.

Oftebro forteller at han lærte mye av innspillingsperioden, og at han ikke ville vært erfaringen foruten.

- Det var fint å se folk overvinne egne grenser. Det var en fantastisk serie å være med på, og en utfordrende jobb.

Det er imidlertid ikke første gang en svensk versjon av et tv-konsept får oppmerksomhet. Både «Farmen» og «Bonde söker fru» har blitt omtalt for sitt tidvis kontroversielle innhold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!