MÅTTE BEKLAGE: Den amerikanske countrystjerna Blake Shelton har den siste uka fått hard kritikk i sosiale medier, etter at en rekke av hans gamle meldinger på Twitter ble fisket fram av fans. Nå har stjerna skrevet en beklagelse. Er med kjæresten, popsangeren Gwen Stefani. Foto: Matt Baron/BEI, NTB Scanpix
MÅTTE BEKLAGE: Den amerikanske countrystjerna Blake Shelton har den siste uka fått hard kritikk i sosiale medier, etter at en rekke av hans gamle meldinger på Twitter ble fisket fram av fans. Nå har stjerna skrevet en beklagelse. Er med kjæresten, popsangeren Gwen Stefani. Foto: Matt Baron/BEI, NTB ScanpixVis mer

Fansen dykket ned i stjernas Twitter-konto. Det de fant, fikk han til å beklage

Oppmerksomme fans fant det de omtaler som homofobiske meldinger på kontoen. 

(Dagbladet): Den amerikanske countrystjerna Blake Shelton er kjent som både musiker, «The Voice»-dommer og som popdronninga Gwen Stefanis kjæreste.

Han har gitt ut ti album siden debuten i 2001, og Forbes anslår at han tjener rundt 233 millioner kroner i året.

Han er også kjent for sin vittige Twitter-konto, der over 17 millioner mennesker følger med på vitsene hans.

Nå har han derimot havnet i problemer på grunn av noen gamle vitser han har skrevet på mikrobloggnettstedet. Fansen omtaler ham som homofobisk, og Shelton måtte selv sende ut en beklagelse.

- Forkastelig

En rekke internasjonale medier, deriblant Page Six og The Huffington Post, har omtalt saken.

Et knippe fans har dykket ned i Sheltons Twitter-arkiv og funnet fram en håndfull av meldinger som fikk dem til å reagere. Det var kontoen @MusicFactsTea som kjørte hardest dekning av meldingene.

«Her er noen flere av de ekstremt homofobiske tweetene til Blake Shelton. Han er forkastelig», skriver brukeren, og legger ved flere skjermdump av meldinger som countryartisten har skrevet.

Han har siden slettet de fleste av meldingene. Noen av dem inneholdt vitser om homofile menn han hadde observert.

«Voksne menn som bruker Chuck Taylors (en Converse-modell, journ anm) kan like gjerne skrive på forhuden sin at agurker tenner dem».

«Jeg står i kaffekø i LA og snakker med mannen foran meg. Han bestilte en karamellatte. Jeg ante ikke at han var homo!!»

«Et spørsmål til mine homofile følgere.... Er Skittles (fargerikt godteri, journ anm) deres favorittgodteri?».

Dette er bare noen av meldingene Shelton fikk hard kritikk for.

Skylder på humor

I går måtte Shelton legge ut en melding på Twitter, der han beklager for de foregående meldingene.

Selv skylder den profilerte artisten på at han prøvde å være morsom.

«Alle vet at humor har vært en stor del av karrieren min og det har alltid vært synlig. Når det er sagt, vet alle som kjenner meg at jeg ikke tolererer hat på noen måte», skriver han i meldingen.

Videre forteller Shelton at han aldri hadde noen intensjon om at meldingene skulle såre.

«Kan humor være upassende og barnslig til tider? Ja. Hatefullt? Aldri. Når det er sagt beklager jeg på det sterkeste til alle som har følt seg støtt», avslutter artisten meldingen.

Gwen var i sjokk

2015 førte med seg store omveltninger i livene til Stefani og Shelton.

I fjor sommer annonserte Shelton og hans daværende kone Miranda Lambert (32) at de skulle skilles etter fire års ekteskap. En knapp måned seinere kom det fram at Stefani også skulle skilles, etter 13 års ekteskap med Gavin Rossdale.

Singellivet varte ikke lenge for noen av dem - i november bekreftet nemlig Stefani og Shelton at de var et par.

Da Stefani besøkte The Howard Stern Show tidligere i år fortalte hun at hun «ble hvit» da Shelton, som på dette tidspunktet var hennes jurykollega i amerikanske «The Voice», annonserte at han skulle skilles.

- Jeg var i sjokk, fordi jeg følte det som om han eksponerte meg. Jeg kunne bare ikke skjønne det, sa popstjerna til Stern om øyeblikket da nyheten sprakk.

- Jeg ville ikke at noen skulle vite hva som var på gang med meg... Jeg hadde en tung bør på skuldrene mine, og ingen bortsett fra foreldrene mine og selvsagt alle involverte visste om det.