«The Voice» - Henriette Schei:

Fant gleden: - Var helt utmattet

«The Voice»-deltakeren har hatt en tøff reise.

IMPONERTE: Henriette imponerte alle dommerne under sin «The Voice»-audition. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
IMPONERTE: Henriette imponerte alle dommerne under sin «The Voice»-audition. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

En mørk scene, kameraer og et publikum som retter øynene sine mot deg. Du har sunget deg gjennom fire auditions, men nå er sjansen der. Sjansen til å imponere det norske folk og de fire dommerne som sitter med ryggen til.

15 år gamle Henriette fra Asker entret den mørke scenen, men det tok ikke lang tid før alle dommerne ble bergtatt av stemmen hennes og snudde seg i full fart.

- Det var mektig imponerende, komplimenterer dommer Ina Wroldsen (38) under programmet.

På scenen viste hun ikke bare en stemme, men også stålkontroll og stor selvtillit. Til å bare være 15 år har hun nemlig opplevd mye i livet.

Ingen vanlig 15-åring

Den blå døra i huset på Vollen åpner seg, og en smilende Henriette og den selverklærte manager-pappaen Lasse Schei (45) ønsker meg velkommen.

Spent og smilende setter Henriette seg ned i sofaen, og forteller om «The Voice»-opplevelsen.

Både publikum og mentorer ble rørt under første duellrunde på «The Voice». Video: «The Voice»/TV 2. Vis mer

- Jeg har alltid hatt lyst til å melde meg på, fordi det så gøy ut. En kveld filmet jeg meg selv synge på rommet og sendte det inn.

Foreldrene til Henriette fikk seg derfor en liten overraskelse da de fikk vite at hun hadde meldt seg på.

- Vi synes det var litt tidlig, men også utrolig kult. Hun er jo ei jente som har vært aktiv og gjort mye forskjellig, sier faren.

KUNSTLØP: Et av mange skøytepar Henriette har eid gjennom årene. Foto: Morten Eik/Se og Hør.
KUNSTLØP: Et av mange skøytepar Henriette har eid gjennom årene. Foto: Morten Eik/Se og Hør. Vis mer

Henriette er noen erfaringer rikere enn de fleste andre 15-åringer. Hun har nemlig gått på kunstløp siden hun var fem år, sunget i en gruppe ved navn «Seven jentene», i tillegg til at hun har vært med i en rekke teaterforestillinger som blant annet Mathilda, Annie og Putti Plutti Pott.

- Jeg liker fortsatt å stå på skøyter. Men jeg har sakte, men sikkert lagt det litt vekk. Musikken har etter hvert tatt så mye plass, sier hun med et glimt i øyet.

KUNSTLØP: 10 år gamle Henriette på skøyter. Foto: Privat
KUNSTLØP: 10 år gamle Henriette på skøyter. Foto: Privat Vis mer

Smilehullene hennes blir tydeligere når hun snakker om musikken. Den har alltid ligget hennes hjerte nært. Men det var ikke sikkert at hun skulle ende opp der hun er i dag.

ÅPNER SEG: Stian Blipp letter på sløret om den tøffe tida. Video: Prime video / Rød Løper. Vis mer

- Det har vært tøft

Det var ikke tilfeldig at den unge sangstjerna valgte å synge «Hurt» av Christina Aguilera under audition. Hun har hatt noen tøffe år, og «The Voice» endte opp med å være et vendepunkt for henne.

- Det er vanskelig å beskrive, men jeg følte at kroppen ikke var som den skulle, og jeg var helt utmattet. I perioder måtte jeg være hjemme fra skolen, forteller hun.

I september 2021 fikk Henriette cøliaki. Hun forteller at det hele først var en lettelse å finne ut av. Hun trodde at det bare var å endre på kostholdet, men det var ikke tilfellet.

STOLTE FORELDRE: Henriette sammen med de stolte foreldrene sine, Lasse og Kathrine. Foto: Morten Eik/Se og Hør
STOLTE FORELDRE: Henriette sammen med de stolte foreldrene sine, Lasse og Kathrine. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

- Det var en forandring for oss å se Henriette slik. Hun orket nesten ingenting, og synes ikke noe var gøy lenger. Det har vært tøft, utfordrende og krevende, sier faren med en myk stemme, mens han ser på dattera si.

Cøliakien gjorde henne helt utmattet. Kroppen var tung, og den ellers aktive jenta trengte hvile. Faren forteller derfor at de var ekstra spente på hvordan audition kom til å gå ved tanke på helsa.

- Det har vært dager og øvelser på «The Voice» der jeg husker hun var helt utmattet. Likevel har hun kommet seg gjennom mørket og funnet lyset i enden av tunnelen, som er veldig fint og godt for oss å se. Hun ble på en måte plutselig raskt voksen, og har lært mye av prosessen hun har vært igjennom.

Linni Meister fikk kneet ut av ledd og måtte tilkalle ambulansen. Video: privat Vis mer

- Et naturtalent

Henriette forteller at formen er mye bedre i dag. Musikken ble en slags redning for henne.

- Jeg ønsker å legge det bak meg og se framover, men om jeg kan være til motivasjon og hjelp for andre er det veldig fint, sier hun.

Vi beveger oss ut av huset og ned langs vannet. Henriette kommer tuslende i et rosa skjerf, og med seg i hånda har hun en matchende ukulele.

- «Du får spille litt på ukulelen da!» sier faren i det han stolt tar bilder av henne, som den «pappa-razziaen» han er.

UKULELE: Henriette spillende på den rosa ukulelen. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
UKULELE: Henriette spillende på den rosa ukulelen. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

15-åringen forteller at hun er veldig glad i å lære seg nye instrumenter, og er selvlært i både sang, ukulele og piano. Samtidig som hun skriver litt egne sangtekster iblant. Hun er et prakteksemplar på en som lærer raskt. Hun er naturlig, interessert og er seg selv, mener faren.

HEIAGJENG: Henriette sammen med mor, far, lillebror og storebror. Foto: Privat
HEIAGJENG: Henriette sammen med mor, far, lillebror og storebror. Foto: Privat Vis mer

Mor Kathrine (46), lillebror Kasper (6) og storebror Benjamin (18) er også store støttespillere for Henriette. Det er tydelig at de er en sammensveiset, liten familie. Lillebroren er i hvert fall en stor fan av storesøster, da han har begynt å leke «The Voice» på skolen.

Mange oppdrag

- Hva tenker du om framtida?

EN DRØM: Henriette drømmer om å bli artist. Foto: Morten Eik.
EN DRØM: Henriette drømmer om å bli artist. Foto: Morten Eik. Vis mer

- Jeg har jo artistdrømmen. Men så må jeg egentlig bare se litt hvor livet tar meg, og hvilke veier som åpner seg, svarer den nokså voksne 15-åringen.

I nærmeste framtid har hun allerede fått en del oppdrag som hun gleder seg til. Samtidig som hun er enig med foreldrene om at hun skal fullføre grunnskolen før hun tar det et steg videre. Hun har nemlig søkt musikklinja, og forteller at hun håper på å komme inn der.

Smilende vinker den stolte familien meg farvel, i det de lukker igjen den blå døra.

15-åringen har allerede bevist at hun har en ståpåvilje og en sjarm uten like, så nå gjenstår det å se hvordan det går for naturtalentet videre i «The Voice».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer