Fant ut at hun var gravid to dager etter den tøffe kreftbeskjeden. Da fikk Elle to alternativer av legene

- Jeg trodde ikke det var noe håp. 

RØRER TUSENVIS: Motejournalist i Daily Telegraph, Elle Halliwell, har med sin historie både overrasket og rørt tusenvis av mennesker. Nå forbereder hun seg på sitt livs største kamp. Foto: Privat
RØRER TUSENVIS: Motejournalist i Daily Telegraph, Elle Halliwell, har med sin historie både overrasket og rørt tusenvis av mennesker. Nå forbereder hun seg på sitt livs største kamp. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet): Veien mellom himmel og helvete kan være kort. Forferdelig kort.

Bare 48 timer før den australske journalisten Elle Halliwell fant ut at hun var gravid for første gang, fikk hun beskjeden om at hun var rammet av en agressiv form for blodkreft.

#32weeks #sofarsogood #babybiasotto

A photo posted by Elle Halliwell (@ellehalliwell) on

I mai i år ga legene henne to alternativer - ta abort og start med behandling umiddelbart, eller risiker ditt eget liv i håp om å kunne føde barnet.

Halliwell tok en beslutning, som til nå har skapt overskrifter verden rundt, om å utsette kreftbehandlingen.

- Føltes fatalt

I november stilte Halliwell opp i «60 Minutes», sammen med ektemannen Nick Biasotto. Der åpnet hun opp om diagnosen - kronisk myelogen leukemi (KML).

- Da jeg fikk beskjeden om at jeg har kreft, trodde jeg umiddelbart at sykdommen ville ta livet av meg. Å vite at kreften hadde invadert hver eneste del av kroppen min, føltes så fatalt.

- Jeg tenkte på det stakkars lille livet inni meg, som måtte leve i denne syke kroppen. Jeg trodde ikke det var noe håp, fortalte journalisten, ifølge News.

Samtlige leger advarte Halliwell om at kreften kunne ta livet av henne, før hun i det hele tatt ville nådd siste trimester av svangerskapet.

- Tre år igjen

Paret ga imidlertid ikke opp håpet, og fant en spesialist ved navn Tim Hughes, som har lagt opp en eldre behandling for Halliwell. Denne kunne hun imidlertid ikke starte på, før barnet var født.

- Han ga oss så mye håp. De fleste former for leukemi er veldig farlig, og hadde jeg blitt diagnostisert med denne sykdommen for ti år siden, hadde jeg bare hatt tre år igjen å leve.

Etter en umenneskelig kamp mot seg selv, kunne imidlertid Halliwell meddele overfor verden at hun i går hadde født en frisk liten gutt.

- Tor Felix Biasotto, du har vunnet hjertet mitt. Alle de søvnløse nettene, helseutfordringene, og engsteligheten over å bli mor er bare et privilegium, nå som jeg har deg trygt i armene mine, skriver Halliwell på Instagram.

TOR FELIX: Halliwell fødte en frisk sønn fredag. Foto: Privat / Elle Halliwell
TOR FELIX: Halliwell fødte en frisk sønn fredag. Foto: Privat / Elle Halliwell Vis mer

- Tidligere enn vi hadde trodd

Midt i lykkerusen over å føde sin førstefødte, starter imidlertid kampen for sitt eget liv. I et intervju med Daily Telegraph, avisa hun selv er ansatt i, forteller Halliwell at hun nå skal starte på cellegift.

- Behandlingen starter om få dager, så det blir tidligere enn vi hadde trodd, forklarer hun.

Den lille familien er blitt hyllet av mennesker fra alle verdenshjørner i løpet av de siste månedene. Håpet er at de kan få tilbringe et langt liv sammen.

- Hvis jeg er frisk, så kan jeg holde ham frisk. Vi er begge svært heldige, sier Halliwell.

Overfor Dagbladet forklarer Halliwell at hun har satt seg et spesifikt mål for det kommende året:

- På dette stadiet er målet å komme seg gjennom de første ukene med nye medisiner. Jeg lever på mange måter i nuet for tida, i stor motsetning til mine karrieredrevne dager, før kreften.