- Fantastisk, sa Pippa

Pippa Middleton strålte som ei sol da hun gikk i mål i Mora etter 90 kilometer på ski.

FULLFØRTE: Pippa Middleton gikk Vasaloppet, og ble omfavnet av pressen da hun krysset mållinja i ettermiddag. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
FULLFØRTE: Pippa Middleton gikk Vasaloppet, og ble omfavnet av pressen da hun krysset mållinja i ettermiddag. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

MORA (Dagbladet): Pippa Middleton (28), som ble verdensberømt for bakdelen sin under sin storesøster Kates (30) bryllup med selveste tronarvingen av Storbritannia - prins William (29) sist vår, besto styrkeprøven fra Sälen til Mora med glans.

Hun ble klokket inn på sju timer og 14 minutter, ei tid som beviser at jenta er i god form og trener jevnt og trutt.

- Det var en fantastisk tur, og det gikk faktisk mye raskere enn jeg hadde trodd på forhånd, sier Pippa etter endt dyst.

I sine sorte skiklær, som langtfra var så ettersittende som fotografene hadde håpet, hadde Middleton en flott tur i de svenske skogene.

Sliten Pippa - Men det var slitsomt. Nå skal jeg hvile meg og finne et sted jeg kan legge føttene høyt, sier hun før hun ble loset ut bakveien.

Også Pippas lillebror James Middleton (24) deltok i rennet, og slo sin søster med ca 25 minutter.

Raskest av de royale var imidlertid kronprins Fredrik (45) av Danmark som brukte drøye seks og en halv time på turen.  
Alle de tre tok fatt på den 90 kilometer lange manndomsprøven, som foregår mellom Sälen og Mora i Dalarna i Sverige, klokken 8 søndag morgen.

Slo kungen De første elleve kilometerne fram til Vasaloppets første stopp, Smågan, la Pippa bak seg på en time og fem minutter. Dermed lå hun rundt to minutter bak lillebroren, og ni minutter etter den danske kronprinsen, ifølge svenske Expressen.

Da 28-åringen passerte Smågan, hadde hun en kilometertid på rett under seks minutter, skriver avisa.

Men selv om Vasaloppet i år har trukket nesten-kongelige og kongelige til sporet, er det ikke første gang langrennsløpet har lokket til seg rojale utøvere. I 1997 ble kungen, Carl Gustaf (65), den første kongen til å delta, den gang under navnet Carl Bernadotte, skriver Aftonbladet.

Han fullførte den gang løpet på 8 timer, 12 minutter og 41 sekunder. Dermed kan Pippa juble over å ha slått svenskekongens tid med nesten en time.

Også i 1987 og i 1997, tok han fatt på manndomsprøven nok en gang. Også to av hans barn, prins Carl Philip (32) og prinsesse Madeleine (29) har gått i pappas skispor og deltatt i Vasaloppet hver sin gang, henholdsvis i 2004 og 2008.