Kurt Nilsen:

Får 175 000 i bot for promillekjøring

Artisten vedtok dommen på stedet.

PROMILLEKJØRING: Kurt Nilsen ble i sommer tatt i promillekonroll ved Meland golfklubb like utenfor Bergen. Fredag fikk han dommen i Bergen tingrett. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
PROMILLEKJØRING: Kurt Nilsen ble i sommer tatt i promillekonroll ved Meland golfklubb like utenfor Bergen. Fredag fikk han dommen i Bergen tingrett. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag møtte artist Kurt Nilsen (40) i Bergen tingrett, der han fikk dommen for promillekjøringen ved Meland golfklubb like utenfor Bergen i sommer. Saken avgjøres i en såkalt enedommersak, og det foreligger ingen tiltale i saken.

Artisten har tilstått lovbruddet, og ifølge Bergens Tidende får han 175 000 kroner i bot. Nilsen var selv til stede i tingretten i dag, der det ble klart at han hadde 0,59 i promille da han ble stoppet av politiet.

Ifølge avisa skal Nilsen i retten ha fortalt at han hadde vært i studio dagen før, der alkohol ble konsumert, for så å ha kjørt bil tidlig dagen etter.

- Det resulterte i det jeg sitter her for nå, sa Nilsen i retten, ifølge avisa.

40-åringen beskrev hendelsen som «veldig udramatisk», og sa i retten at han var ærlig med politiet umiddelbart etter at han ble stoppet. Han fortalte dem at han hadde vært i middag og i studio dagen før, og at han ikke var klar over at han hadde promille på daværende tidspunkt.

Ifølge Bergens Tidende foreslo påtalemakten 16 dagers betinget fengsel, 175 000 kroner i bot og inndragelse av førerkortet i ett år. Nilsen ble dømt til 175 000 kroner i bot, subsidiært 15 dager i fengsel. Dommen ble vedtatt på stedet.

GIKK TIL TOPPS: «Idol»-seieren i 2003 ble begynnelsen på en stor musikkarriere for bergenseren Kurt Nilsen. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

- Ekstremt beklagelig

Da nyheten om Nilsens promillekjøring ble kjent torsdag, kom det fram at han hadde mistet førerkortet som følge av hendelsen. Overfor VG bekreftet Nilsens manager, Jan Fredrik Karlsen, dette.

- Hendelsen er ekstremt beklagelig, sa han til avisa torsdag.

Førerkortet til Kurt Nilsen ble inndratt i ett år, og han skal etter det VG kjenner til også ha fått en bot på stedet, i tillegg til den han i dag har fått i Bergen tingrett.

- Dette er dessverre en typisk dagen derpå-hendelse, hvor Kurt ble stoppet av politiet i nærheten av en golfbane og tatt i promillekontroll, uttalte Karlsen torsdag.

Saken fortsetter under.

Brudd med kjæresten

Rundt samme tid som Nilsen ble stoppet i kontrollen, figurerte han i mediene av helt andre grunner. Se og Hør kunne nemlig melde om at han og kjæresten, Oda Rivrud, hadde gått fra hverandre.

Duoen hadde vært kjærester i om lag fem år, og møttes da begge var involvert i «Idol»-sirkuset på TV 2. Nilsen var den gang dommer i konseptet, mens Rivrud var tilknyttet produksjonen.

Overfor Dagbladet bekreftet Jan Fredrik Karlsen, at Nilsen og Rivrud hadde gått hver til sitt. Han opplyste samtidig at ingen av dem hadde noen kommentarer utover dette.

To år før dette kunne Se og Hør avsløre at paret hadde kjøpt en enebolig sammen i Minnesund i Eidsvoll kommune. Paret har bodd der sammen de siste åra, men i slutten av mai skrev Romerikes Blad at boligen var blitt lagt ut for salg.

- Jeg kan bekrefte at huset er lagt ut for salg. Utover det har jeg ingen kommentar, sa Kurt Nilsens manager, Jan Fredrik Karlsen, den gang.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 16.12.2011 Se Kurt Nilsen møte Willie Nelson. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer