Kurt Nilsen:

Får 175 000 i bot for promillekjøring

Artisten vedtok dommen på stedet.

PROMILLEKJØRING: Kurt Nilsen ble i sommer tatt i promillekonroll ved Meland golfklubb like utenfor Bergen. Fredag fikk han dommen i Bergen tingrett. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
PROMILLEKJØRING: Kurt Nilsen ble i sommer tatt i promillekonroll ved Meland golfklubb like utenfor Bergen. Fredag fikk han dommen i Bergen tingrett. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag møtte artist Kurt Nilsen (40) i Bergen tingrett, der han fikk dommen for promillekjøringen ved Meland golfklubb like utenfor Bergen i sommer. Saken avgjøres i en såkalt enedommersak, og det foreligger ingen tiltale i saken.

Artisten har tilstått lovbruddet, og ifølge Bergens Tidende får han 175 000 kroner i bot. Nilsen var selv til stede i tingretten i dag, der det ble klart at han hadde 0,59 i promille da han ble stoppet av politiet.

Ifølge avisa skal Nilsen i retten ha fortalt at han hadde vært i studio dagen før, der alkohol ble konsumert, for så å ha kjørt bil tidlig dagen etter.

- Det resulterte i det jeg sitter her for nå, sa Nilsen i retten, ifølge avisa.

40-åringen beskrev hendelsen som «veldig udramatisk», og sa i retten at han var ærlig med politiet umiddelbart etter at han ble stoppet. Han fortalte dem at han hadde vært i middag og i studio dagen før, og at han ikke var klar over at han hadde promille på daværende tidspunkt.

Ifølge Bergens Tidende foreslo påtalemakten 16 dagers betinget fengsel, 175 000 kroner i bot og inndragelse av førerkortet i ett år. Nilsen ble dømt til 175 000 kroner i bot, subsidiært 15 dager i fengsel. Dommen ble vedtatt på stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer