Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Får besøk av kvinne i fengselet

Anders Eklund hevder de er kjærester.

KALLER HENNE FOR KJÆRESTEN SIN: Men tobarnsmoren nekter for at hun har et kjærlighetsforhold til Eklund. Foto: Expressen
KALLER HENNE FOR KJÆRESTEN SIN: Men tobarnsmoren nekter for at hun har et kjærlighetsforhold til Eklund. Foto: Expressen Vis mer

|||(Dagbladet.no): Anders Eklund (43) får besøk av en tobarnsmamma i 35-årsalderen i fengselet, melder flere svenske medier.

Anders Eklund ble dømt til livsvarig fengsel for Engla Juncosa Höglund (10) i Stjärnsund 5. april 2008, voldtekt og drap av Pernilla Hellgren (31) i Falun 4. juni 2000, voldtekt i Sandviken 2006 og oppbevaring av barnepornografi.

Expressen skriver at Eklund og kvinnen brevvekslet i begynnelsen.

Ifølge Aftonbladet begynte de to å treffe hverandre allerede i september i fjor. Da satt Eklund fortsatt i varetekt.

Han søkte da om tillatelse til å ha «telefonkontakt med kjæresten», men fikk avslag. I januar i år fikk kvinnen bevilgning til å besøke Eklund i fengselet, men de to får aldri være alene sammen.

- Er nære
Ifølge den svenske kriminalomsorgen har Anders Eklund og kvinnen et nært forhold.

«Anders Eklund og kvinnen har et forhold av en slik art at hun anses å ha en nær relasjon til Anders Eklund. Men av hensyn til hva som er kjent om Anders Eklund som person, gjør kriminalomsorgen den bedømmelsen at besøkene av sikkerhetsmessige årsaker skal være bevoktede», heter det i kriminalomsorgens beslutning.

- Ikke kjærester
- Jeg er ikke kjæresten hans. Vi har ikke noe kjærlighetsforhold, men jeg er en nær venn, sier kvinnen til Expressen.

- Jeg tror han synes det er deilig at jeg ikke dømmer ham, fortsetter hun.

Tobarnsmoren tror Eklund skrev at de to var kjærester for lettere å få gjennom telefon- og besøkstillatelse.