Nederlands kongepar:

Får corona-kritikk - avbryter ferien

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima avbryter ferien i Hellas.

<strong>REISER HJEM:</strong> Kong Willem-Alexander og dronning Maxima har fått krass kritikk for en ferie til Hellas. Her er de avbildet i september, ved en tidligere anledning. Foto: Robin Utrecht / Shutterstock / NTB
REISER HJEM: Kong Willem-Alexander og dronning Maxima har fått krass kritikk for en ferie til Hellas. Her er de avbildet i september, ved en tidligere anledning. Foto: Robin Utrecht / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det nederlandske kongeparet avbryter en feriereise i Hellas. De har fått sterk kritikk for å gjennomføre turen mens Nederland har innført delvis nedstengning.

- Vi avbryter ferien vår. Vi ser folks reaksjoner på meldingene i mediene, og de er kraftige, og de påvirker oss, sa kong Willem-Alexander og dronning Maxima i en uttalelse som ble offentliggjort seint fredag.

- Vi ønsker ikke at det skal være noen tvil om dette: Skal vi få koronaviruset under kontroll, er det nødvendig at retningslinjene følges. Debatten om ferien vår bidrar ikke til det, fortsetter de.

Regjeringen syntes å være lite forberedt da nyheten om turen ble kjent, noe som fikk TV-kanalen NOS til å bemerke at statsminister Mark Rutte hadde «lite kontroll» over kongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer