President Donald Trump:

Får gjennomgå etter sin første «offisielle» Twitter-tabbe

Twitter-kontoen til USAs ferske president prydet med bilde fra Barack Obamas innsettelse.

BILDETABBE: Samtidig som Donald Trump ble innsatt som USAs 45. president, overtok teamet hans den offisielle Twitter-kontoen til USAs president, også kjent som POTUS (President of the United States). I flere timer var kontoen prydet med et bilde fra innsettelsen av forgjenger Barack Obama (t.h.) i 2009. Foto: Robyn BECK / AFP / NTB Scanpix
BILDETABBE: Samtidig som Donald Trump ble innsatt som USAs 45. president, overtok teamet hans den offisielle Twitter-kontoen til USAs president, også kjent som POTUS (President of the United States). I flere timer var kontoen prydet med et bilde fra innsettelsen av forgjenger Barack Obama (t.h.) i 2009. Foto: Robyn BECK / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Fredag ble Donald Trump (70) innsatt som USAs 45. president i Washington D.C.

Ikke overraskende er den kontroversielle forretningsmannen og den ferske førstefamilien allerede blitt gjenstand for kritikk.

TRUMP VERSUS BANE: Flere mener Donald Trump har hermet etter superskurken Bane fra Batman-filmen «The Dark Knight Rises» i sin egen innsettelsestale. Se og bedøm selv. Video: CNN Vis mer

Både innsettelsestalen til den nye presidenten, førstedame Melania Trumps (46) smykkepromotering på nettsidene til Det hvite hus og innsettelsesantrekket til Trumps yngste datter, Tiffany (23), er blitt kritisert.

Og nå viser det seg at den offisielle Twitter-kontoen til USAs president, som Trump overtok fra Barack Obama (55) fredag, heller ikke har hatt den beste starten.

Nettstedet Slate.com skriver at det første bakgrunnsbildet på president Donald Trumps offisielle Twitter-konto, faktisk var et bilde fra forløperens innsettelsesseremoni i januar 2009.

INGEN MYK START: President Donald Trump har allerede mottatt kritikk fra flere ulike hold. Her er han og førstedame Melania Trump avbildet under innsettelsesparaden på Pennsylvania Avenue i Washington D.C. fredag. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix
INGEN MYK START: President Donald Trump har allerede mottatt kritikk fra flere ulike hold. Her er han og førstedame Melania Trump avbildet under innsettelsesparaden på Pennsylvania Avenue i Washington D.C. fredag. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Bildet, som ifølge Slate kommer fra bildebyrået Getty Images, viser en folkemengde som vifter med små, amerikanske flagg under den historiske innsettelsen av Obama for åtte år siden.

Spark til Melania Trump

Den noe pinlige bildetabben får nettstedet til å trekke inn den nye førstedamen, som i fjor sommer ble anklaget for å ha plagiert en av talene til Michelle Obama (53):

- Kanskje bakgrunnen var Melanias idé?, spør Slate.com sarkastisk - og linker til en artikkel om den omdiskuterte talen.

Kyle Buchanan, redaktør i Vulture.com, er blant dem som har omtalt tabben på sin Twitter-profil.

Den kanadiske komikeren og «The Daily Show»-korrespondenten Samantha Bee (47) har også harselert med bildeblemmen på president Trumps offisielle Twitter-konto.

«La merke til at du var nødt til å bruke et gammelt bilde fra Obamas innsettelse som banner, så vi fikset det for deg», skriver hun på Twitter.

I tweeten har Bee konstruert en ny Twitter-bakgrunn for den ferske presidenten ved hjelp av et oversiktsbilde fra Trumps innsettelsesseremoni.

At folkehavet under seremonien var påtakelig mer glissent enn under Obamas innsettelse, er allerede blitt omtalt av en rekke medier - deriblant CNN, Deadline og NRK.no. Og tweeten til Bee har vekket mye engasjement: I skrivende stund er den blitt retweetet nesten 20 000b ganger, og blitt likt nesten 40 000 ganger.

Byttet bilde to ganger

Slate.com har trolig fulgt president Trumps offisielle Twitter-konto med argusøyne det siste døgnet. Ifølge nettstedet ble bakgrunnsbildet på kontoen endret etter noen timer, til et nærbilde av et bølgende, amerikansk flagg.

Trumps sosiale medier-team var tilsynelatende ikke fornøyd med dét bildet heller, og valgte å endre bakgrunnsbildet på kontoen for annen gang på samme dag.

Det tredje og i skrivende stund gjeldende bakgrunnsbildet viser president Donald Trump i profil ved et vindu. Heller ikke dette bildet får være i fred fra Slate.coms harselering.

HAdde MED SEG GAVE: En stor politieskorte fulgte Donald Trump til Det hvite hus. Der ble han og Melania tatt imot av Obama-paret. Video: CNN Vis mer Vis mer

Nettstedet påpeker at bildet er «litt for kornete til å være en ideell header» på Twitter-profilen, og konkluderer med følgende utsagn:

«Kanskje noen kan tweete ham et bilde med høyere oppløsning?

Den myke overgangen fortsetter!».

TIME har også omtalt bildeblemmen, og skriver at bildet fra Obamas innsettelsesseremoni lå som banner på den nye presidentens Twitter-profil i flere timer.

Independent skriver for øvrig at det er en viss mulighet for at bildet fra Obamas innsettelsesseremoni i 2009 ble valgt som banner like før teamet til president Trump overtok Twitter-kontoen. Foreløpig har ikke Trump kommentert bildekrøllet.