Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Får hederspris

Komiker Christine Koht ble mandag tildelt Kreftforeningens hederspris for sin åpenhet om sin kreftdiagnose.

-Christine er veldig syk, dessverre: Mamma Kirsten tar imot prisen for Årets navn på vegne av datteren. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

– Det er utrolig inspirerende å følge med på hennes åpenhet og mot. Christine Koht gir kreftsaken et ekte ansikt, sier Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i en pressemelding mandag.

Kreftforeningens hederspris deles ut til personer som har gjort en særlig innsats innen kreftområdet.

I januar i fjor ble det kjent at den folkekjære komikeren har en sjelden type føflekkreft.

ÅRETS NAVN: Christine Koht ble kåret til «Årets navn 2019» i Dagbladet. Hennes mor, Kirsten Koht, tok imot prisen på vegne av Christine, som dessverre er for syk til selv å komme. Video: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

Dokumentert sykdommen

Blant annet gjennom Aftenposten-podkasten «Koht vil leve» har folk fått følge hennes tyngste, mest fortvilte stunder, men også øyeblikkene av hverdagslykke, humor og håp.

– Det er veldig stort og rørende å motta Kreftforeningens hederspris. Det er så viktig at vi står sammen om kreft og er åpne om denne sykdommen, sier Christine Koht.

- Jeg samler på absolutt alle gleder, og dette er en fantastisk dag.

Helt konge

Prisvinneren mottar et maleri av billedkunstner Hege Holen Paulsrud som viser en strålende blid kong Harald med følgende tekst: «Du er helt konge».

– Hun betyr enormt mye for kreftpasienter og alle andre der ute, og det er vanskelig å forestille seg en mer verdig vinner, sier Ross.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!