Hilary Duff:

Får kritikk etter nakenbilder

«Det siste kvinner trenger».

NAKENCOVER: Hilary Duff får kritikk etter coverfoto. Foto: AP / Richard Shotwell / NTB
NAKENCOVER: Hilary Duff får kritikk etter coverfoto. Foto: AP / Richard Shotwell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Hilary Duff (34) kastet klærne og stilte opp kliss naken på forsiden til den siste utgaven av Women's Health nylig.

«Sååå, dette var skummelt … Jeg visste at å gjøre dette ville være skremmende, og jeg hadde rett!», innleder hun et innlegg på Instagram med, hvor hun stolt deler bilder fra fotograferingen.

I kommentarfeltet til Duff hyller fansen trebarnsmoren for bildene, men det er imidlertid ikke alle som er like imponert over skuespilleren.

Sammenliknes med en «god vin»

«Hilary Duffs nakne magasinforside er det siste kvinner trenger», skriver journalist Kate Ng i Independent.

Hun stiller spørsmål ved budskapet nakenbildene sender, og mener Duff er med på å opprettholde Hollywoods umulige kroppsidealer.

VIGELANDSPARKEN: Pernille Jensen gjennomførte litt av et stunt da Sinnataggen var borte for konservering. Video: Crissy. Reporter: Agusta Magnusdottir. Vis mer

Det er ikke bare i Duffs eget kommentarfelt forsidebildet blir diskutert. En fankonto på Twitter for Disney-serien, «Lizzie McGuire», hvor Duff spilte hovedrollen, omtaler skuespilleren som «en god eldet vin» i et innlegg hvor de også deler bilder fra fotograferingen.

«Eldet? Som god vin? Hvordan forventes en kvinne på 34 å se ut?», spør Independent-journalisten.

For det er ikke bare bildene i seg selv som er problemet, men også responsen, mener Ng. Journalisten mener at det å sammenlikne en 34 år gammel kvinne med en «god vin» er både grelt og sexistisk.

Journalisten skal ha søkt på Google for å se hvilke menn som blir omtalt under samme metafor. Da dukket eldre menn som Brad Pitt (58), George Clooney (61) og Pierce Brosnan (68) opp.

«Betyr det at kvinner surner og blir udrikkelige … når vi kommer på samme alder?», spør journalisten.

KRITISERES: Den tyske skihopperen Juliane Seyfarth kaster klærne på forsiden av Playboy. Vis mer

La seg i hardtrening

Duffs bilde på forsiden av Women's Health er ment å vise hennes selvtillit og stolthet over sin egen kropp, ifølge magasinet.

Skuespilleren har tidligere vært åpen om at hun slet med spiseforstyrrelser i tenåra. Duff forteller imidlertid nå til magasinet at hun har kommet til et sted hvor hun kan være fornøyd med endringene kroppen hennes har gjennomgått.

Barnestjerna kunne i mars i fjor røpe at hun og ektemannen hadde fått sitt andre barn sammen. Den lille jenta fikk navnet Mae James Bair. Ekteparet har også datteren Banks Violet (3) sammen, i tillegg til at Duff har sønnen Luca Cruz (10) fra ekteskapet med eksmannen Mike Comrie (41).

Til tross for at skuespiller forteller at hun er fornøyd med kroppen sin den dag i dag, avslører Duff at hun la seg i hardtrening før fotograferingen.

Måneder før opptakene begynte hun å trene intenst med personlig trener fire dager i uka «for å konsentrere seg om muskelmasse», forteller hun til Women's Health.

Selv skriver Duff blant annet følgende på Instagram etter oppdraget:

«@womenshealthmag hadde den fineste fotograferingen for bare kvinner, og jeg koste meg så mye. Jeg følte meg sterk og vakker, og lo mye da jeg gikk inn i noen av disse positurene uten de baggy jeansene og store overdelene som jeg vanligvis bruker. Takk til alle som normaliserte denne dagen for meg og støttet meg med komplimenter og kjærlighet».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer