Jimmy Carr:

Får kritikk - igjen

Kritiseres for å tulle om terror.

FÅR KRITIKK: Jimmy Carr har nok en gang gjort folk sinte. Foto: Shutterstock editorial/NTB
FÅR KRITIKK: Jimmy Carr har nok en gang gjort folk sinte. Foto: Shutterstock editorial/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske komikeren Jimmy Carr (49) er igjen i hardt vær.

For et halvt år siden framførte komikeren en vits om holocaust og romfolk under et standup show, noe som ikke falt i god smak hos enkelte.

- Usmakelig, respektløst og ureflektert, sa Guri Hjeltnes, direktør ved holocaustsenteret, til Dagbladet om vitsen til Carr den gang. Daværende statsminister Boris Johnson skal også ha fordømt komikerens vits.

Nå får han igjen kritikk for å være ufølsom. Det melder blant annet danske Ekstra Bladet.

- Finnes ikke morsom

Carr er for øyeblikket aktuell i Netflix-serien «The Best Of Netflix Is A Joke: The Festival», hvor han er en av flere komikere som opptrer.

RUNDLURT: J.K. Rowling blir lurt trill rundt av to russiske komikere som utgir seg for å være den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Under opptreden framfører han en vits hvor han sammenlikner da Zayn Malik (29) forlot boybandet One Direction med terrorangrepet i USA 11. september 2001.

- Da Zayn forlot One Direction, var det for meg likt som 9/11. Jepp, jeg brydde meg ikke om det heller, skal komikeren ha sagt til en fullsatt sal.

Flere på Twitter skal ha reagert på humoren til Carr.

«Den avdøde Barry Took snakket en gang om annenrangs komikere som bygget ryktet sitt på forargelse og stygt språk, men som til slutt ble avslørt for deres mangel på talent», var det en som tvitret.

«Jeg synes han er morsom på TV, men jeg takler ikke standup showene hans. Finnes ikke morsom», lød det fra en annen.

FOTOGRAFERT IGJEN: Barron Trump har blitt fotografert igjen for første gang på over ett år. Video: AP Vis mer

Ikke kommentert kritikken

Det finnes også folk som tar Carr i forsvar og mener hans «mørke humor» burde være greit.

«Han er en komiker! Får de ikke lov til å fortelle vitser lenger?», har en tvitret.

Jimmy Carr har i skrivende stund ikke kommentert kritikken. I fjor høst sa han dette om å få vitsene sine framstilt uten kontekst:

- Når ting står skrevet i avisene så ser det ganske ille ut, men da mangler det framførelse, så du har tatt bort konteksten. Det er nyansene, det er tonen, klangen i stemmen, og så mange andre ting som skjer i språket utover det som blir sagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer