NABOBRÅK: I helga ble Sveriges kronprinsesse Victoria, her med ektemannen Daniel i Oslo i mai, overrasket med bursdagsfest. Det var ikke like gøy for alle. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NABOBRÅK: I helga ble Sveriges kronprinsesse Victoria, her med ektemannen Daniel i Oslo i mai, overrasket med bursdagsfest. Det var ikke like gøy for alle. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Kronprinsesse Victorias private bursdagsfest:

Får nabokjeft etter påstått festbråk: - Forventer bedre av en kommende statsleder

Svenske Stefan Sahl hevder kongefamilien holdt ham våken hele natta.

14. juli fylte kronprinsesse Victoria av Sverige 40 år, og som seg hør og bør var det et tettpakket program for feiringen av Sveriges arvtaker til tronen.

Den private bursdagsfesten, med venner og familie, ble arrangert først denne helga.

Mange vil kanskje tro at de fleste royale fester foregår i dempede former, og noe roligere enn en «vanlig» fest, men den gang ei.

- Klokka var ti over fem

For mye tyder på at den svenske kongefamilien vet å lage god fest. Nå har nemlig en av de nærmeste naboene til Haga Slott, Stefan Sahl, langet ut mot kongefamilien etter at han angivelig mistet nattesøvnen natt til søndag, ifølge Aftonbladet.

KONGELIGE FESTLIGHETER: Haga slott utenfor Stockholm er hjemmet til Sveriges kronprinsesse Victoria og hennes ektemann Daniel. Like ved bor Stefan Sahl. Foto: Janerik Henriksson / NTB Scanpix
KONGELIGE FESTLIGHETER: Haga slott utenfor Stockholm er hjemmet til Sveriges kronprinsesse Victoria og hennes ektemann Daniel. Like ved bor Stefan Sahl. Foto: Janerik Henriksson / NTB Scanpix Vis mer

Stefan bor knappe 500 meter fra kronprinsessefamiliens hjem, og overfor den svenske avisa hevder han at gjestene hadde musikken på full guffe utover morgenkvisten søndag.

- Siste gang jeg så på klokka var den ti over fem på morgenen, og lyden var ikke dempet overhodet, forklarer han.

Sahl påpeker at det til vanlig er svært rolig i området rundt Haga Slott, og at han ikke kan huske noe liknende.

Skuffa

- Det er klart man skal få ha fest en lørdagskveld, men det normale er å dempe lyden ved midnatt. Jeg kunne aldri hatt en sånn fest hjemme hos meg uten at noen ringte politiet, mener han.

Informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, forklarer overfor Aftonbladet at de ikke vil uttale seg om kronprinsparets private festligheter.

Det er Stefan Sahl svært skuffa over.

- Det virker som de er helt vanlige, omtenksomme mennesker. Tydeligvis er det bare en fasade. Når det gjelder deres egne private vaner tas det ingen hensyn når det kommer til å forstyrre meg en hel natt. Vi burde kunne forvente oss noe bedre fra en kommende statsleder, forklarer han.

Det er imidlertid ikke kjent om politiet har blitt kontaktet i forbindelse med festen på slottet.

- Vi har ikke fått noen telefoner i løpet av natten såvidt vi kan se nå, og vi har i hvert fall ikke sendt noen biler dit, sier Anna Westberg ved det svenske politiet.

Kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise skal også ha vært til stede på festen, ifølge Aftonbladet.

Feiret i flere dager

Da kronprinsessen fylte 40 tidligere i år, feiret hun anledningen over flere dager. Hun mottok også en rekke gaver, blant annet fra det svenske folket.

NYE BILDER: I forbindelse med midtsommeraften – en av svenskenes mest elskede høytider, slapp kongehuset helt nye bilder av prinsesse Estelle og prins Oscar. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se Vis mer Vis mer

Fra riksdagen - og det svenske folk - meldte Svensk Damtidning at prinsessen fikk et helt spesielt krydderstativ.

Det høres kanskje ikke ut som verdens mest ekstravagante gave, men magasinet skriver at det var av 18 karat sølv og svensk gull.

Stativet er designet av den svenske sølvsmeden Petronella Eriksson, og er i tillegg inngravert med prinsessens monogram.

I bursdagskortet til kronprinsessen sto det blant annet:

«Krydder har alltid vært en viktig del av livet, og saltet til og med nødvendig for menneskenes overlevelse. Ved måltider på det kongelige slottet er det en lang kulturhistorisk tradisjon å dekke på med personlige krydder og saltkrukker til medlememr i den kongelige familien».

Lagde sang til Victoria

Resten av fødelsdagen til kronprinsessen ble feiret med blant annet en helt spesiell konsert av to kjente, norske tvillinger.

Marcus og Martinus hyllet jubilanten med sangen «On This Day», som var skrevet spesielt til Victoria.

Det var ingen tvil om at det var stas - for begge parter.

- For en kveld! Dette var helt spesielt, noe vi aldri kommer til å glemme. Utrolig hyggelig å bli invitert, en fantastisk kveld. Ekstra hyggelig var det å få hilse på kronprinsessen og prinsesse Estelle, de er veldig søte! sa Martinus.

- Det føltes helt fantastisk. En stor ære å få gi bort en sang i gave til kronprinsessen. Den svenske kongefamilien klappet og sang med, så jeg tror de likte den skikkelig godt, la Marcus til.

I tillegg til den nye låta, framførte duoen også «Elektrisk», «First Kiss» og «Like it Like it» for kronprinsessen og de andre gjestene.