Eurovision Song Contest:

Får nei: - Det er umulig

Kan bli vanskelig å finne sted å arrangere Eurovision for söta bror.

HVOR? Sverige vant årets Eurovision Song Contest, men hvor konkurransen skal avholdes er ikke klart. Foto: Christine Olsson/TT / NTB
HVOR? Sverige vant årets Eurovision Song Contest, men hvor konkurransen skal avholdes er ikke klart. Foto: Christine Olsson/TT / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag tok svenskene sin sjuende seier i Eurovision Song Contest, og ble dermed det mestvinnende landet i konkurransen - sammen med Irland.

At Eurovision tar lang tid å planlegge er ingen hemmelighet. Det kan derfor antas at de første forberedelsene er i gang allerede nå.

Det var dramatikk inn til siste slutt under finalen av Eurovision der Sverige og Loreen dro i land seieren. Video: BBC/Eurovision Vis mer

Men det blir nok ikke en dans på roser for nabolandet. Stockholms fotballag vil nemlig ikke vike for konkurransen. Det ser derfor mørkt ut i arbeidet med å finne en passende arena som kan huse konkurransen om ganske nøyaktig ett år, skriver svenske Dagens Nyheter.

Mattis Fri, styreleder for Hammarbys herrelag som spiller på Tele2 arena, forteller overfor avisa at han ikke har noen problemer med Eurovision, men:

- Tele2 er en fotballarena og det er det den først og fremst skal brukes til. Vi kan ikke la være å spille en fjerdedel av en sesong der bare fordi det er Eurovision, det er umulig. Seks uker er en veldig lang periode, spesielt i høysesong som april og mai.

Ikke siden Margaret Berger sang Norge inn til en 4. plass i Malmø i 2013, har Norge gjort det bedre i Eurovision. Norges deltaker Alessandra Mele fikk mye drahjelp fra folkestemmene i år. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Fri mener det ikke er mulig å flytte alle tre av Stockholms fotballag til samme spillested på grunn av antall kamper, og at naturgresset på Friends Arena ikke vil tåle påkjenningen av så mye bruk.

Robert Falck, styreleder i AIK som spiller på Friend Arena er enig.

- Vi har en avtale med arenaen og ønsker å spille alle hjemmekampene våre på naturgresset på vår egen hjemmearena, ikke på Tele2s kunstgress, punktum.

Operatøren av begge arenaene, Stockholm Live, uttaler følgende overfor den svenske avisa:

Internett reagerer etter dette stuntet. Video: BBC/Eurovision Vis mer

- Vi har nettopp mottatt den gledelige nyheten om Eurovision, og alt er veldig nytt. For Tele2 arena og Friends arena faller Eurovision midt i en fotballsesong. Vi skal gå i dialog om når Eurovision ønsker tilgang, og planlegge rundt andre arrangementer. Mer enn det er vanskelig å si.

I tillegg til at det kan bli vanskelig å arrangere verdens største musikkonkurranse i hovedstaden, er det lite tenkelig at Göteborg er aktuelt også, skriver den norske Eurovision-fansiden ESCNorge.

Prinsesse Kate overrasker alle med en piano-opptreden under Eurovision. Video: BBC/Eurovision Vis mer

I 2013 ble konkurransen arrangert i Malmö. Hva mulighetene for en gjentakelse der er fortsatt ukjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer