Kong Charles' kroningsseremoni:

Får spesiell rolle under kroningen

Går i prins Philips fotspor.

DUKET FOR FEIRING: Snart er det tid for kroningsseremoni, og prins William har fått tildelt en spesiell rolle. Foto: Shutterstock / NTB
DUKET FOR FEIRING: Snart er det tid for kroningsseremoni, og prins William har fått tildelt en spesiell rolle. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Da dronning Elizabeth døde i september i fjor, var det sønnen Charles (74) som inntok tronen. 74-åringen har siden da vært konge i Storbritannia, men selve kroningen har ennå ikke funnet sted.

Kroningsseremonien er derimot rett rundt hjørnet nå - lørdag 6. mai kommer det folk fra fjernt og nært for å delta i markeringen til kongen.

Med så kort tid til den store feiringen begynner de fleste detaljer å falle på plass, også programmet for dagen.

Selve programmet for seremonien er på 34 sider, og byr på flere innslag - blant annet skal statsminister Rishi Sunak lese en utvalgt del av Paulus' brev til kolosserne.

Det hele pågår i Westminster Abbey, og gjennomføres med en stødig hånd av erkebiskopen i Canterbury.

Også prins William (40) har fått en viktig rolle under kroningen av sin far. Under den historiske seremonien skal William, som er tronfølger etter sin far, tre fram og love kongen evig lojalitet og troskap. Det skriver Billed Bladet.

Videre skal William framføre noen ord som kalles «The Homage of Royal Blood», som kan oversettes til «en hyllest til kongelig blod». Ifølge den danske avisen var det de samme ordene prins Philip talte til dronning Elizabeth da hun ble kronet tilbake i 1953.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer