Adele:

Får støtte etter slakt

Sangstjerna havnet i hardt vær etter Instagram-bilde. Nå støttes hun fra flere hold.

KRITIKKEN HAGLER: Superstjerna Adele høster mye kritikk for dette innlegget. Video: Adele / Instagram. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag delte den britiske superstjerna Adele (32) et bilde på Instagram hvor hun var ikledd en bikini med det jamaicanske flagget på, og med håret oppsatt i flere såkalte bantu-knuter.

For dette har hun havnet i hardt vær og fått store mengder kritikk fra fansen. En rekke internasjonale medier har omtalt saken, deriblant People.

Havnet i hardt vær

Magasinet skrev at 32-åringen ønsket å markere det avlyste Notting Hill-karnevalet. Hun ønsket å hylle festivalen, som i en årrekke har vært et høydepunkt for mange. Corona-situasjonen sørget for at det, som så mye annet her i verden, måtte avlyses.

Det tok imidlertid ikke lang tid før kritikken begynte å hagle under Instagram-innlegget. Flere mente nemlig at stjerna bedrev kulturell appropriasjon, gitt at hun var kledd i det jamaicanske flagget og har håret i det som blir beskrevet som en tradisjonell afrikansk sveis.

Enkelte kommenterte blant annet at mørke kvinner blir «diskriminert for å ha kulturelle sveiser som bantu-knutene og dreadlocks, men det er greit for hvite mennesker. Det er ikke rettferdig», lød en av kommentarene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer