Munnbind:

Får svi etter dette

Youtube-profilenes munnbind-stunt har fått konsekvenser.

STUNT: To Youtube-profiler utførte et munnbind-stunt som har ført til at de nå har blitt deportert fra Bali. Foto: Skjermdump fra Youtube
STUNT: To Youtube-profiler utførte et munnbind-stunt som har ført til at de nå har blitt deportert fra Bali. Foto: Skjermdump fra Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forrige uke skapte de to Youtube-profilene, Leia Se og Josh Paler Lin, overskrifter verden over etter at de delte en video i sosiale medier der førstnevnte hadde malt på seg et munnbind i ansiktet.

Hun prøvde først å gå inn i en matbutikk på ferieøya Bali uten munnbind, men ble nektet adgang. Lin malte deretter en falsk maske i ansiktet hennes - slik at hun kunne gå inn i butikken.

Det er krav om å bruke munnbind på alle offentlige steder i Indonesia, inkludert butikker. Det åpenbare bruddet på landets coronaregler nådde ut til flere millioner seere på Lins Youtube-kanal.

Munnbind-stuntet fra Bali i Indonesia gikk viralt, og kort tid seinere ble det klart at de risikerte å bli sendt ut av ferieparadiset på grunn av brudd på de lokale munnbind-reglene.

Passene deres ble inndratt, og fredag ble det klart at de to turistene vil bli sendt ut av landet som følge av opptrinnet, skriver CNN. Det bekreftet myndighetene på en pressekonferanse.

Beklager

Politiet i landet kan gi bøter ved lovbrudd og utvise turister for brudd på coronareglene.

Turister kan få opp mot cirka 500 norske kroner i bot ved å bryte reglene en gang, men ved enda et brudd kan det bli snakk om deportering - noe som nå altså har skjedd. Myndighetene var altså raske med å bestemme seg for å sende ut de to Youtube-profilene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer