The 1975

Får svi etter kysse-stunt

Ble bannlyst fra landet - nå kommer flere konsekvenser.

KONTROVERSIELL: Matty Healy, vokalist i The 1975, fikk en kald avskjed fra Malaysia tidligere i sommer. Foto: Dave Hogan/Hogan Media Ltd/Shutterstock/NTB
KONTROVERSIELL: Matty Healy, vokalist i The 1975, fikk en kald avskjed fra Malaysia tidligere i sommer. Foto: Dave Hogan/Hogan Media Ltd/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I juni spilte Matty Healy (34) og bandet hans The 1975 i Norge under Piknik i Parken, til god stemning fra oppmøtte tilskuere.

Det var derimot ikke like god stemning da Healy og bandet spilte på «Good Vibes Festival» i Kuala Lumpur i Malaysia en drøy måned seinere. Fra scenen bestemte 34-åringen seg for å holde en tirade om de skeives rettigheter i landet - som er bortimot ikke-eksisterende.

Etter å ha sagt sitt om lovene, kysset Healy bassisten Ross MacDonald (34) i protest - noe som resulterte i at bandet ble bedt om å avslutte konserten og forlate landet - og aldri komme tilbake.

Saksøkes

Tidligere denne uka ble The 1975 ifølge BBC truet med søksmål fra arrangøren - og nå saksøkes bandet.

Det skriver Sky News.

Future Sound Asia (FSA) anklager bandet for å ha brutt kontrakten, og påstår at Healy og bandkompisene hadde lovet skriftlig før konserten at opptredenen var i tråd med de lokale lovene.

«The 1975» ble bannlyst fra Kuala Lumpur etter deres opptreden under festivalen «Good Vibes Festival» i Malaysia. Reporter: Christian Fjermeros. Video: Tiktok Vis mer

Ifølge nyhetsbyrået PA krever Future Sound Asia i overkant av to millioner pund, noe som tilsvarer rundt 26,4 millioner norske kroner, skriver Sky News.

Selskapets juridiske rådgiver David Mathew har også kommet med en uttalelse:

- Handlingene deres har hatt konsekvenser for lokale artister og små bedrifter, som stolte på festivalen for kreative muligheter og deres levebrød, sier han.

Så ikke vitsen

Vokalist Matty Healy holdt ikke tilbake da han bestemte seg for å ta kampen mot homofiles rettigheter fra scenen i Malaysia. I en lang tale langet han ut mot lovene i landet.

- Jeg gjorde en feil da vi booket showet. Jeg så ikke nærmere på det. Jeg ser ikke helt poenget i å invitere The 1975 til et land, for så å bestemme hvem vi kan ha sex med, sa Healy (34) til publikum ifølge People.

Det blir tidlig drama i årets «Paradise». En deltaker føler seg utestengt, noe som gjør at programlederen Andreas Haukland må gripe inn. Vis mer

- Og jeg beklager hvis det støter deg og du er religiøs, men myndighetene deres ... jeg bryr meg ikke lenger, sa han.

Healy ble møtt av blandede reaksjoner fra publikum underveis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer