Jill Biden:

Får taco-kjeft

USAs førstedame Jill Biden får kritikk.

KONFERANSE: Jill Biden talte på en konferanse. Talen får hun nå reaksjoner på. Foto:Tasos Katopodis/Getty Images/AFP/NTB
KONFERANSE: Jill Biden talte på en konferanse. Talen får hun nå reaksjoner på. Foto:Tasos Katopodis/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert

USAs Førstedame Jill Biden (71) mottar kritikk etter at hun talte på en konferanse i San Antonio. Det melder blant annet Reuters.

Kritikken kommer som følge en av tale Biden holdt for lederen av den ideelle organisasjonen UnidosUS - som kjemper for latinamerikaneres rettigheter - der hun sa følgende:

- Han (lederen) hjalp til å bygge denne organisasjonen med sin forståelse for mangfoldet, like mangfoldig som spisestedene i Bronx. Like vakkert som blomstene i Miami, like unikt som frokost-tacoene her i San Antonio, er deres styrke.

- Skal ikke reduseres

Under konferansen uttalte også førstedamen spisestedene i Bronx feil. De er ofte kjent som «Bodega» - et spansk ord som opprinnelig betyr vinkjeller. Hun kalte det «Bogeda».

GJENTA SETNINGEN: Det spekuleres i om at USAs president Joe Biden tabbet seg ut under en tale fredag 8. juli. Video: Reuters. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Den nasjonale foreningen for latinamerikanske journalister var ikke imponert over førstedamens utsagn, og sa at Jill Biden og taleskriverne hennes bør forsøke å forstå kompleksiteten i folket deres litt bedre.

«Vi er ikke tacos. Vi er latinos, og skal ikke reduseres til en stereotypi», skriver de blant annet som svar til 71-åringen.

San Antonio er blant de største latin-amerikanske byene i USA. Byen har i underkant av 1.5 millioner innbyggere som er enten spanske eller latin-amerikanske.

KRITIKK: Hollywood-stjerna Jason Mamoa måtte beklage seg etter han besøkte Det sixtinske kapell. Video: @prideofgypsies / Instagram Vis mer

Ifølge BBC har førstedamens sekretær unnskyldt på vegne av Biden.

«Førstedamen beklager at hennes ord formidlet alt annet enn ren beundring og kjærlighet til det latin-amerikanske-samfunnet.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer