Jan Tore Kjær:

- Får tårer i øynene

Vålerenga-legenden om Fanny Jahres bortgang.

GIKK BORT: Espen «Shampo» Knutsen mistet kona Fanny Jahre. Foto: Se og Hør
GIKK BORT: Espen «Shampo» Knutsen mistet kona Fanny Jahre. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom den tragiske nyheten om at Fanny Jahre, kona til Espen «Shampo» Knutsen (51), har gått bort. Hun ble bare 45 år gammel.

Dødsfallet ble kjent gjennom en dødsannonse fra familien. Jahre gikk bort tirsdag 28. november.

«Min elskede Fanny, vår kjære mamma, datter, søster og tante. Døde uventet fra oss. Et hjerte av godhet har sluttet å slå. Savnet og minnene vil for alltid bestå», er blant det som står.

Vålerenga-legende Jan Tore Kjær (55) er blant de som nå er i sorg etter tapet av Jahre.

Fanny Jahre (45), kona til den norske hockeylegenden Espen «Shampo» Knutsen (51) har gått bort. Vis mer

Kjær jobbet sammen med Knutsen i Vålerenga IF i over ti år, og ble dermed godt kjent med både ham og familien.

- Det er tragisk, og det viser hvor skjørt livet er, forteller Kjær overfor Dagbladet.

- Slik jeg kjente henne var hun en fantastisk varm, snill og god jente. Vi ble godt kjent gjennom tida i Vålerenga, og hun hadde et stort hjerte. Hun tenkte på alle, brydde seg og passet fantastisk godt med Espen. De utfylte hverandre. Det er utrolig tungt at hun nå er borte, jeg får nesten tårer i øynene når jeg prater om det.

«ISKRIGERNE»: Alexander Bonsaksen, Espen Knutsen, Jan Tore Kjær, Erik Follestad og Jonas Oppøyen medvirket alle i «Iskrigerne». Her fra 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB
«ISKRIGERNE»: Alexander Bonsaksen, Espen Knutsen, Jan Tore Kjær, Erik Follestad og Jonas Oppøyen medvirket alle i «Iskrigerne». Her fra 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

55-åringens tanker går nå til kompisen og hans familie. Sammen med Jahre fikk Knutsen barna Marius (11) og Mille (9). I tillegg har han sønnen Emil fra et tidligere forhold.

- Det er bare trist og vondt. Livet kaster ting på folk som innimellom er tragisk og helt umulig å forstå. Jeg får så utrolig vondt av familien.

Kjær forteller om fine minner som dukker opp når han tenker på Jahre.

- Alle likte henne utrolig godt. Jeg vil minnes henne som en varm, snill og god jente som alle ble glad i. Store, fine øyeblikk som for eksempel bryllupet deres er ting jeg tenker tilbake på.

PREGA: Kronprinsesse Mette Marit uttaler seg om Ari Behns dødsfall i siste episode av «Kronprinsparret». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Espen og jeg jobbet sammen i over ti år, møttes hver dag og snakket på telefon utallige ganger om dagen, så vi har lenge vært en del av hverandres liv. Jeg får bare utrolig vondt av ham, legger den tidligere ishockeyspilleren til.