Britney Spears:

Får totalslakt: - Ukomfortabel

- Ingenting ved dette føles riktig, skriver The Guardians anmelder.

NY DOKUMENTAR: Netflix kommer 28.september med en ny dokumentar om Britney Spears og kampen hennes mot vergemålet. Video: Netflix Vis mer
Publisert

«Netflix-dokumentaren er skummel, trøblete og dypt ukomfortabel».

Slik beskrives den nye Netflix-dokumentaren «Britney vs Spears», som ble tilgjengelig på strømmegiganten denne uka, av The Guardians anmelder Michael Gragg - som har gitt den én av fem stjerner.

Det er allerede to år siden skaperne begynte å jobbe med dokumentaren, som i utgangspunktet skulle handle om Britney Spears' (39) karriere og hvordan hun framsto i media.

- Men den handlet også om makt og kontroll. Full av konspirasjonsteorier og rykter. Ingen ville snakke, helt til de ville det, sier skaper Erin Lee Carr i åpningen til filmen, ifølge Rolling Stone.

Se og Hør sin reporter har snakket med fansen til Britney Spears etter det som kom fram i rett i natt. Reporter Kjersti Flaa Video: Se og Hør Vis mer

Slaktes

Siden de startet filmingen har Britneys vergemål blitt et hett tema i internasjonale medier. 39-åringen har vært underlagt vergemålet siden 2008.

Derfor er det også et tema i dokumentaren, som nå altså får slakt av flere anmledere.

«Uforsvarlig, kjedelig og en bortkastet bruk av tid for alle», skriver Independents anmelder Adam White, som gir dokumentaren én av fem stjerner.

«Mener Netflix at vi burde frigjøre Britney? Selvsagt. Men bare hvis vi kan bruke Britney først», skriver Varietys anmelder, som også understreker at det ikke kommer fram noe nytt i dokumentaren.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

Delte private meldinger

«Definitivt ikke i popstjernas beste interesse. Denne forstyrrende filmen gir frigjøringshistorier til kontroversielle skikkelser fra Britneys fortid. Ingenting ved dette føles riktig», skriver Gragg.

I dokumentaren stiller blant andre Britneys eks og tidligere paparazzi-fotograd Adnan Ghalib opp. Han deler blant annet med seg av private tekstmeldinger mellom det tidligere paret.

«Det føles ikke riktig, ikke minst grunnet nye anklager om at Britneys telefon ble overvåket i hemmelighet av faren hennes og sikkerhetsteamet (selv om begge understreket lovligheten og domstolens godkjenning av handlingene deres)», skriver anmelderen videre.

Gragg skriver også at at man får følelsen av at skaperne av dokumentaren ikke var i stand til å henge med i tida, ettersom det har kommet nye oppdateringer rundt vergemålet nesten daglig.

ØNSKER BRITNEY TILBAKE: Jason Alexander, Britney Spears eksmann, deltok i en #FreeBritney-protest tidligere denne uka. Video: AP Vis mer

Dette sier stjerna selv

Det har blitt sluppet flere dokumentarer om popstjerna det siste året. New York Times-dokumentaren «Framing Britney Spears» fikk mye oppmerksomhet, blant annet fra artisten selv.

En måned etter at den hadde blitt sluppet, skrev hun i et innlegg på Instagram at hun var «flau over måten de framstilte henne på», og at hun «gråt i to uker», ifølge The Guardian.

I mai kalte hun BBC-dokumentaren «The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship» for hyklersk. «Jeg tror verden er mer interessert i det negative», uttalte hun den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer