<strong>FOLKEKJÆR:</strong> Svein Østvik (57) har fått en rekke henvendelser fra fjern og nær etter at han røk ut fra «Farmen kjendis»-gården onsdag kveld. Her med «Farmen»-kollegene Donna Ioanna, Kathrine Sørland og Trude Mostue. Foto: Mortein Eik/ Se og Hør
FOLKEKJÆR: Svein Østvik (57) har fått en rekke henvendelser fra fjern og nær etter at han røk ut fra «Farmen kjendis»-gården onsdag kveld. Her med «Farmen»-kollegene Donna Ioanna, Kathrine Sørland og Trude Mostue. Foto: Mortein Eik/ Se og Hør Vis mer

Svein Østvik:

Får tusenvis av henvendelser etter «Farmen»-exiten

- Jeg er helt overveldet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går gikk Svein Østvik (57) ut av «Farmen Kjendis» sammen med Ole Klemetsen (47) og Ronald Pulk (39) etter at de tapte kampen om den siste finalebilletten til Carina Dahl (33).

Østvik ble raskt en yndling inne på gården, og mange la sin elsk på den frittalende og artige 57-åringen. Han har også delt åpenhjertig av personlige opplevelser i løpet av oppholdet på Farmen-gården - både knyttet til misbruk av alkohol og piller, i tillegg til å åpne opp om det vanskelige forholdet til faren sin.

Nå har 57-åringen fått en rekke hyggelige tilbakemeldinger og gode ord fra fansen i sosiale medier.

Nå forteller Østvik, som ble rikskjendis gjennom TV-3-programmet «Charterfeber» for over 10 år siden, om den hjertevarme responsen i et nytt intervju med VG.

<strong>RØK UT:</strong> I går måtte Svein Østvik (57) sjekke ut av Farmen-gården. Nå blir han overlesset med hyggelige tilbakemeldinger i sosiale medier. Foto: Morten Eik / Se og Hør
RØK UT: I går måtte Svein Østvik (57) sjekke ut av Farmen-gården. Nå blir han overlesset med hyggelige tilbakemeldinger i sosiale medier. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

«Svein, du bør vurdere gårdsferie fremfor sydenferie i fremtiden. Takk for at du har vist oss hvilken flott mann du er», lyder det i en melding på Facebook, som er blant tilbakemeldingene avisa har gjengitt.

Hvordan er det mulig å bli så glad i en person uten og ha møtt han. Mulig du ikke vant Farmen, men du vant folkets hjerter Svein! Heia!», skriver en annen.

Gjør inntrykk

– Jeg er helt overveldet. Det er nesten for fantastisk, sier Østvik til VG.

Han sier til avisa at han har fått tusenvis av henvendelser i sosiale medier fra nordmenn over hele landet som snakker varmt om den folkekjære TV-profilen.

– Det gjør meg så rørt. Aller sterkest inntrykk gjør det å få meldinger fra menn. Når jeg har snakket om det å ha et vanskelig forhold til far, så har det tydeligvis truffet noe i mange. Tilbakemeldingene er helt fantastiske. Det er mer enn jeg kunne drømme om, sier han til VG.

Han forklarer også at flere av tilbakemeldingene handler om at han har vist andre sider av seg selv i «Farmen Kjendis», sammenlignet med hvordan vi så ham da «Charterfeber» rullet over TV-skjermene. Østvik understreker overfor VG at han alltid har ønsket å være åpen og ærlig .

<strong>SLO UT ERIK:</strong> Svein Østvik slo tidligere ut Erik Sæter (22), men onsdag kveld måtte han selv forlate gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
SLO UT ERIK: Svein Østvik slo tidligere ut Erik Sæter (22), men onsdag kveld måtte han selv forlate gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Misbrukte alkohol og piller

57-åringen har tidligere vært åpen om sitt rusmisbruk, og inne på «Farmen»-gården snakket han, som nevnt, også om det vanskelige forholdet til faren sin.

- På 90-tallet var jeg i grøfta. Da hadde jeg ekstreme muskelsmerter og brukte alkohol som smertestillende. Likevel husker jeg en periode i livet hvor smertene toppet seg, hvor jeg ikke klarte å sitte oppreist. Mange av plagene kom fordi jeg hadde strukket meg for langt for andre, og spesielt mye for foreldrene mine. Blant annet i forhold til faren min, fortalte han til Dagbladet i fjor.

TEMPERATUR: Mina var rasende på Trude etter at Svein hadde blitt overfalt og slått seg kraftig av en hest. Video: TV 2/Jonas Scheie Hammer Vis mer

Videre sa tv-profilen at han alltid ønsket å stille opp for venner og nære, og at han til tider strakte seg for langt - så langt at smerter ble hovedfokus i livet hans.

- Smertene overtok styringa og ble nesten til personer som kontrollerte meg i livet mitt. Det var en evigvarende kamp. Da skjønte jeg at hvis jeg skulle få et liv i det hele tatt, så måtte jeg gjøre noe og ta tak. Jeg fant ut hvem jeg var, hva som var meningen for meg, og da begynte det sakte, men sikkert å bli lettere, sa han den gang, og fortsatte:

- Jeg skal ikke si at jeg fant ut av alt selv, men etter sju år i terapi og alternativ medisin, fikk jeg bukt med smertene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer