Faren ber om å avslutte vergemålet

Britney Spears har lenge kjempet en kamp mot faren Jamie Spears, som de siste 13 åra har fungert som vergen hennes. Nå kan det se ut som hun går seirende ut.

OFFISIELT: Jamie Spears har offisielt bedt om at vegemålet avsluttes, melder flere medier. Foto: Matt Baron / REX / NTB
OFFISIELT: Jamie Spears har offisielt bedt om at vegemålet avsluttes, melder flere medier. Foto: Matt Baron / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet rundt Britney Spears (39) de siste åra, som stadig vekk har kommet med sjokkerende detaljer om det 13 år lange vergemålet under faren, Jamie Spears (68).

De siste åra har hun kjempet aktivt for å få faren fjernet som verge. I august ble det kjent at faren hadde gått med på å finne en ny verge for popstjerna, og nå har han offisielt bedt om å avslutte vergemålet.

Det melder flere medier natt til onsdag norsk tid, deriblant Sky News.

Begjæring til høyesterett

Jamie Spears skal nylig ha sendt en begjæring til en domstol i Los Angeles. I dokumentene står det at dattera har «rett til at domstolen seriøst vurderer om dette vergemålet fremdeles er nødvendig», ifølge Sky News.

– Som herr Spears gjentatte ganger har sagt, vil han kun det beste for sin datter, heter det i dokumentet.

Han mener derfor at 39-åringen skal få avslutte vergemålet om hun ønsker det, ifølge dokumentet.

Popstjerna har vært underlagt et vergemål siden 2008. For kort tid siden gikk også Spears mor, Lynne Spears, hardt ut mot eksmannen, og ønsket ham fjernet som verge for dattera.

- Jamie Spears er ute av stand til å sette datteras interesser over sine egne, både på et personlig og et profesjonelt nivå. Dette vergemålet er ikke i min datters beste interesse, hevdet mora i en støtteerklæring i forbindelse med rettssaken.

- Deprimert

Flere fans har ropt varsko på vegne av Spears i årevis, og satt i gang #FreeBritney-bevegelsen, som krever at superstjerna blir frigjort fra vergemålet. Først det siste året har 39-åringen tatt saken til retten, og i juni fikk offentligheten for første gang høre hennes opplevelse av det meget omstridte vergemålet.

- Jeg er traumatisert, deprimert og gråter hver dag, sa hun den gang.

Under forklaringen hennes fortalte hun at hun levde et svært kontrollert liv, der hun ikke har vært økonomisk uavhengig eller hatt makt over egne eiendeler og personlige beslutninger. Spears påpekte at hun ikke engang kan skifte klær uten at noen er til stede i rommet med henne.

Hun skal også ha blitt tvunget til å gå i terapi flere ganger i uka, samt satt på medisiner hun ikke ville bruke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer