Cameron Boyce:

Faren til død Disney-stjerne (20): - Et mareritt

Likevel klarer han å finne trøst i én ting etter det tragiske dødsfallet.

DØDE: Disney-skuespilleren Cameron Boyce døde på søndag. Han ble bare 20 år gammel. Nå forteller faren om sorgen. Foto: NTB scanpix
DØDE: Disney-skuespilleren Cameron Boyce døde på søndag. Han ble bare 20 år gammel. Nå forteller faren om sorgen. Foto: NTB scanpixVis mer

På tampen av helga ble det offentliggjort at den amerikanske Disney-skuespilleren Cameron Boyce hadde gått bort. Han ble bare 20 år gammel, og dødsfallet ble mottatt med sjokk hos både fansen og kollegene. Tross sin unge alder har han lang fartstid i bransjen, og har vært å se i en rekke store Disney-produksjoner det siste tiåret.

Boyce har blant annet spilt mot Adam Sandler (52) i «Grown Ups» og «Grown Ups 2», og han er en av dem som minnes den unge stjerna. Sandler har blant annet uttalt at dødsfallet kom overraskende på, og at det var altfor tidlig.

Skuespillerens familie har hatt nok å stri med de siste dagene. I bunnløs sorg har de bedt om privatliv og ro i den vanskelige situasjonen. Nå har likevel skuespillerens far, Victor Boyce, valgt å uttale seg.

- Mareritt

På Twitter skriver han at de siste dagene har vært såre, men at trøst er å finne i det overveldende antallet meldinger og bønner som har kommet inn etter at dødsfallet ble offentliggjort.

- Jeg er overveldet av all kjærligheten og støtten familien har mottatt. Det lindrer virkelig smerten fra dette marerittet jeg ikke klarer å våkne fra. Jeg klarer ikke takke dere nok, skriver han.

FAR OG SØNN: Victor Boyce (t.h) og sønnen på premieren av «Descendants 2». Her tar de en selfie med stjerna Stephen A. Smith (i midten). Foto: Victor Boyce / Twitter
FAR OG SØNN: Victor Boyce (t.h) og sønnen på premieren av «Descendants 2». Her tar de en selfie med stjerna Stephen A. Smith (i midten). Foto: Victor Boyce / Twitter Vis mer

Meldingen er likt over 100 000 ganger, og har fått over tre tusen svar. Flere skriver at de ber på vegne av familien, mens andre mener at ord blir fattige i denne vanskelige situasjonen.

Det er ennå ikke offentliggjort hvorfor den unge stjerna mistet livet. Det er blitt påpekt at det skyldes en «pågående medisinsk tilstand» og et anfall han fikk i søvne, men stort mer enn det har ikke familien uttalt seg om.

Amerikanske medier har hevdet at det skyldes et epilepsianfall, noe 20-åringen skal ha hatt flere ganger i fortida. Det er derimot ikke bekreftet ennå.

Ifølge Deadline skal obduksjonsrapporten være klar, men de venter med å offentliggjøre detaljene til absolutt alle prøveresultatene ligger på bordet. Obduksjonen ble gjennomført i går, og det er derfor ventet at det innen kort tid vil bli kjent hva som sørget for at stjerna gikk bort i så ung alder.

Disney-stjerne

Cameron Boyce kom til verden den 28. mai 1999 i Los Angeles. Han vokste opp med en lillesøster og foreldrene sine, og ble tidlig introdusert for bransjen. Han startet karrieren sin med en rolle i skrekkfilmen «Mirrors» da han var ni år gammel. Samme år spilte han også i en av musikkvideoene til bandet Panic at the Disco.

To år seinere var han også å se i Adam Sandler-komedien «Grown Ups», i tillegg til oppfølgeren.

FØRSTE ROLLEN: Cameron Boyce i filmen Mirrors (2008). Foto: New Regency Pictures/Kobal/REX/ NTB scanpix
FØRSTE ROLLEN: Cameron Boyce i filmen Mirrors (2008). Foto: New Regency Pictures/Kobal/REX/ NTB scanpix Vis mer

- Cameron Boyce drømte om å dele sine ekstraordinære kunstneriske talenter med verden. Som en ung mann var han drevet av et sterkt ønske om å gjøre en forskjell i folks liv gjennom sitt humanitære arbeid. Han var en utrolig talentfull skuespiller, en bemerkelsesverdig omsorgsfull person, og framfor alt en kjærlig og dedikert sønn, bror, barnebarn og venn, sier en talsperson for Disney ifølge ABC News.

Tv-filmen «Descendants 3», hvor Boyce spiller Carlos, Cruella de Vils sønn, har premiere 2. august i år. Totalt rakk han å medvirke i hele sju filmer og 16 tv-prosjekter før han gikk bort.

Han var også filantropisk engasjert, og samlet inn rundt 250 000 kroner til organisasjonen Thirst Project i 2017.