Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Joe Jackson:

Faren til Michael Jackson er død

Joe Jackson ble 89 år gammel.

GIKK BORT: Joe Jackson er død. Her avbildet i 2011, i forbindelse med rettssaken som fulgte etter Michael Jackons død to år tidligere. Foto: Reuters / NTB Scanpix
GIKK BORT: Joe Jackson er død. Her avbildet i 2011, i forbindelse med rettssaken som fulgte etter Michael Jackons død to år tidligere. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Joe Jackson, hvis egentlige navn var Joseph Walter Jackson, er død. Det meldte flere amerikanske medier tidligere i kveld. Bekreftelsen fra familien kom riktignok via barnebarnet Taj Jackson på Twitter, som blant annet takker for støtten.

«Vi kjenner på all kjærlighet og støtte vi har mottatt fra dere, og er ekstremt takknemlige», skriver han.

Jackson, som ble 89 år gammel, gikk ifølge New York Times bort på et sykehus i Los Angeles natt til onsdag lokal tid.

FAR OG SØNN: Joe og Michael Jackson avbildet sammen i 2005. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Joe og Michael Jackson avbildet sammen i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

89-åringen var best kjent som faren i den verdenskjente, musikalske Jackson-familien, deriblant til «kongen av pop», Michael Jackson. Dødsbudskapet kommer få dager etter niårsmarkeringen for Michael Jacksons død. Han gikk bort 25. juni 2009.

Ville ikke ha sykebesøk

Joe Jackson skal ha slitt med diverse helseproblemer de siste åra, og ble ifølge flere utenlandske medier seinest behandlet for uhelbredelig kreft.

- Han er veldig, veldig svak. Han har ikke lenge igjen. Familien har behov for å være ved hans side, det er vårt eneste ønske i hans siste dager, fortalte en av Joes sønner, Jermaine Jackson, i et intervju med Daily Mail forrige uke.

Overfor avisa hevdet for øvrig Jermaine at hans far hadde gitt familien instruksjoner om å ikke besøke ham på sykehuset. 89-åringens ønske skulle også være at familien ikke fikk tilgang på hans medisinske journaler. Etter intense forhandlinger med Josephs manager, skal visse familiemedlemmer likevel ha fått muligheten til å besøke Jackson-pappaen.

89-åringen var seinest aktiv på sosiale medier for tre dager siden, da han postet følgende melding på Twitter:

«Jeg har sett flere soloppganger enn jeg har igjen å se. Solen står opp når tida kommer, og enten du liker det eller ikke, så går den også ned når den tid kommer».

Frynsete rykte

Ved siden av Jermaine og avdøde Michael fikk Joe og kona Katherine, som var gift i over 60 år, åtte andre barn. Flere av dem har seinere hatt store musikalske karrierer, deriblant Janet Jackson (52).

89-åringen var også far til datteren Joh’Vonnie Jackson (43), som han fikk med Cheryl Terrell - en angivelig elskerinne. Joe og Katherine, som stadig skapte overskrifter for et turbulent ekteskap, søkte om skilsmisse to ganger, men fullførte aldri separasjonen.

Joe Jackson var regnet som selve hjernen bak det legendariske popbandet «The Jackson 5» - der totalt seks Jackson-sønner var innom. Han fungerte som sønnenes manager gjennom bandets levetid, og barnas karrierer skulle bli hans store livsverk.

I etterkant fikk han riktignok mye kritikk, også fra barna, for sin angivelige strenge disiplin, som inkluderte fysisk og psykisk vold. Påstandene førte til at Jackson levde med et noe frynsete rykte gjennom de siste tiåra av sitt liv. Selv har han alltid hevdet at alt han gjorde var for barnas beste.

Jacksons omdiskuterte barneoppdragelse har vært tema for mange overskrifter og kommentarer på sosiale medier i timene etter hans død onsdag kveld. Dette har også ovennevnte barnebarn, Taj Jackson, lagt merke til.

Og han liker det dårlig:

«Blir kvalm av å lese disse stygge tingene om bestefar, skrevet av folk som ikke kjenner ham. Ikke tro på det du leser i pressen. Joe var elsket av HELE familien, og hjertene våre er knust. La oss få sørge uten disse grusomhetene», tordner han i et Twitter-innlegg.

- MÅ VÆRE ÆRLIG: Janet Jackson åpner seg opp om bruddet med ektemannen. Video: Twiter / Janet Jackson Vis mer